Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem
Kvinna vid dator

Börja studera i höst?

Planerar du att börja studera? Här har vi samlat bra information för dig.

Framtidsutsikter visar: Här finns jobben om 5 år

Svårt att välja vilken eller vilka utbildningar du ska söka? Hur ser arbetsmarknaden ut för olika yrken? Sacoförbunden har undersökt och gjort prognoser för drygt 60 högskoleyrken och utbildningar för att underlätta inför studievalet. 

Börja studera mitt i arbetslivet?

Funderar du på att börja studera mitt i arbetslivet så kan du ansöka om Omställningsstudiestöd. Det kan vara att du vill vidareutveckla dig inom ditt område eller att utbilda dig för att arbeta med något annat än du gör idag.

Stödet består dels av ett bidrag på 80 procent av din tidigare lön (upp till ett visst maxtak), dels av ett lån som du kan fylla på med om du vill. Du kan få stödet i 44 veckor och längre om du studerar på deltid. För att få omställningsstudiestöd måste du uppfylla olika villkor. Mer om dessa kan du läsa hos CSN.

Medlem under studietiden

Att vara medlem i SRAT under din studietid är smart! Ta del av bra förmåner, nätverk genom din förening och vårt stöd under resan från studietiden till yrkeslivet. Helt gratis!

Häng med en dag på jobbet!

Följ med våra medlemmar på jobbet! Hur ser en vanlig arbetsdag ser ut och vad gör arbetet roligt? Häng med oss på TikTok och Instagram - kanske dyker yrket som du vill studera till upp där!