Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, LKR

Föreningen för dig som är legitimerad kiropraktor.

Välkommen till Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation, LKR!

Läs mer om föreningen på www.lkr.se

LKR tillhör den europeiska kiropraktorunionen, ECU, och den kiropraktiska världsfederationen WFC. WFC är medlem i Världshälsoorganisationen, WHO, och dess organ för medicinsk vetenskap.

Medlemmar i LKR har gedigen utbildning och tillgång till ett rikt internationellt kontaktnät av vidareutbildningar och forskning. Alla LKR-anslutna kiropraktorer innehar patient- och ansvarsförsäkring.

För frågor om medlemskap och medlemsförmåner, kontakta LKR på e-post kansli@lkr.se eller telefon 070-689 11 79.

Om oss

Kontakt

Bli medlem du också!

Ansök om medlemskap idag och ta del av gemenskapen, tryggheten, yrkeskunnandet och alla andra förmåner! 

Bli medlem!

Läs mer

Medlemskap

Du som är legitimerad kiropraktor kan vara medlem i LKR/SRAT. Under studietiden kan du vara med som studerandemedlem, inklusive praktiktid. LKR bevakar och driver frågor som är viktiga för yrket samt vidmakthåller och utvecklar det rika internationella kontaktnätet för vidareutbildningar och forskning. Föreningen erbjuder även vidareutbildningar och gemensamma aktiviteter. 

LKR är en SRAT-förening med egen ekonomi, egna medlemsavgifter. Organisationsnr: 843000-7529.

Föreningen har ansvariga förhandlare som du kan du kontakta för rådgivning och stöd i frågor som handlar om ditt arbetsliv. Du hittar dessa längre upp på denna sidan.

Vad gör en kiropraktor?

Kiropraktik är en form av primärvård med fokus på kroppens funktion, hälsa och välmående. Kiropraktorer diagnostiserar, förebygger och behandlar problem med rörelseapparaten. Genom noggranna undersökningar och olika manuella tekniker, som justeringar, strävar de efter att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. Livsstilsråd ges också för övergripande hälsa. Antalet behandlingar varierar beroende på besvär, och vid behov remitteras patienter för ytterligare utredning eller behandling. Forskning spelar en viktig roll i kiropraktik, och det finns kiropraktorer med doktorsexamen inom området.

Studera till kiropraktor

För att få mer information hur du studerar till kiropraktor hänvisar vi till informationen på Sacos webb.