Logo Logga in Bli medlem

SRAT Arbetsmarknad

Föreningen är en kontaktförening inom SRAT med uppgift att tillvarata medlemmarnas fackliga, ekonomiska och sociala intressen.

Välkommen till SRAT Arbetsmarknad!

SRAT Arbetsmarknad är en partipolitiskt neutral sammanslutning av anställda eller på annat sätt verksamma i offentlig eller privat sektor och har arbetsuppgifter inom arbetsmarknadsområdet. Vi delar Sacos lönepolitiska värderingar och organisationens positiva syn på utbildning, kunskap och kompetens.

Kontakt

Läs mer

Vad gör en arbetsförmedlare?

Arbetsförmedlaren fungerar som en länk mellan arbetstagare och arbetsgivare. Arbetsförmedlaren är expert på arbetsmarknaden och arbetar med att förmedla arbeten eller platser och medverkar till att arbetssökande får jobb.

En övervägande majoritet av arbetsförmedlarna arbetar på Arbetsförmedlingen. Du kan också arbeta på privata arbetsförmedlingar.

Studera till arbetsförmedlare

Du ska ha en akademisk utbildning om lägst 180 hp för att kunna arbeta som arbetsförmedlare. Som nyanställd går man en intern utbildning på 6–9 månader som till största delen genomförs i anslutning till arbetsplatsen. Under utbildningen varvas teori och praktik.

Medlemskap

Du som är arbetsförmedlare kan vara medlem i SRAT och föreningen SRAT Arbetsmarknad. Föreningens medlemmar finns inom Arbetsförmedlingen, vid privata arbetsförmedlingar, rekryteringsföretag, näraliggande uthyrningsföretag och företag som bedriver verksamhet inom området arbetslivsinriktad rehabilitering.

På arbetsmarknaden finns olika kollektivavtal. Du som jobbar inom statlig sektor omfattas av avtalen som Saco-S, där SRAT ingår, har tecknat med Arbetsgivarverket. Hitta och läs mer om ditt avtal här