Just nu kan det vara svårt att nå oss via telefon på grund av tekniska problem. Kommer du inte fram, mejla oss på kansli@srat.se så återkommer vi så snart vi kan!
Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Ny i arbetslivet

Är du ny i arbetslivet? Då kan det uppkomma mycket frågor och funderingar. Här finns lite gott och blandat som du kan ta del av.

Vägen till yrkesverksam

Hand som håller en glödlampa

Ditt anställningsavtal

Ett anställningsavtal är viktigt både för dig och din arbetsgivare. När du börjar nytt jobb ska du alltid få ett skriftligt anställningsavtal. Detta ska innehålla en mängd uppgifter. Via länken hittar du en checklista för anställningsavtal, både med och utan kollektivavtal.

Läs checklistan
Staplar

SACO Lönesök

Saco Lönesök är ett bra verktyg för dig som vill jämföra andra akademikers löner. Statistiken grundar sig på över 300 000 medlemmar och är Sveriges största databas för akademikerlöner! SRAT har också tagit fram egen statistik utifrån denna, för vissa yrkesgrupper.

Läs mer här

Läs mer

Cowrite

Du kan även ta hjälp av cowrite när du ska skriva ditt CV och personliga brev. Breven blir välskrivna, professionella och anpassade till tjänsten du söker. Kostnadsfritt för dig som är medlem!

Du hittar mer info och hur du startar ditt konto här.

Ny på jobbet

Grattis till ditt nya jobb! Det kan kännas båda spännande och läskigt med ett nytt steg i karriären. Här kan du läsa lite om sånt som kan vara bra att veta när man är ny på jobbet!

Ditt anställningsavtal

Har du koll på ditt anställningsavtal och vilka delar som bör finnas med i det? Om inte, så kan du kika här för att få lite bättre koll. 

Vad gäller vid uppsägning?

Du kanske inte trivs på ditt nya jobb och vill säga upp dig? Eller så behöver din arbetsgivare säga upp dig. Vad gäller egentligen vid uppsägning? Läs mer här.