Just nu kan det vara svårt att nå oss via telefon på grund av tekniska problem. Kommer du inte fram, mejla oss på kansli@srat.se så återkommer vi så snart vi kan!
Hoppa till huvudinnehåll Flygteknikerna Logga in Bli medlem

Utträde

Funderar du på att söka utträde ur Svensk Flygteknikerförening, SFF? Tänk på att du mister många förmåner om du inte är medlem – känner du till alla? Vi vill gärna ge dig ett bra beslutsunderlag och ber dig i så fall att kontakta oss så att vi kan berätta mer.

Dina medlemsförmåner

 

Yrkesfrågorna
SFF jobbar aktivt med, bevakar och driver frågor om yrket och branschen. Utan påverkan från SFF och vår internationella organisation, AEI, så är risken stor att flygteknikercertifikatet skulle tappa sin status som myndighetsutfärdat certifikat.

Arbetsrättsligt stöd
Du har rätt till stöd i frågor som gäller din anställning och lön. Du har en personlig ombudsman du kan kontakta om du behöver råd i en fråga eller har fått problem på din arbetsplats. En eller ett par timmar hos en advokat/jurist på stan kostar lika mycket som en årsavgift till SFF/SRAT!

Trygghet
Genom medlemskapet i SFF/SRAT har du som är yrkesverksam ett unikt trygghetspaket i medlemsavgiften. Det består av inkomstförsäkring vid arbetslöshet och sjukförsäkring. Om du lämnar SRAT avslutas dessa försäkringar och de eventuella gruppförsäkringar du själv har tecknat till förmånligt pris, övergår till ordinarie pris. Du omfattas även av en Loss of license-försäkring som upphör vid utträde. Genom SRAT har man också tillgång till karriärstöd och andra förmåner.

När du blir pensionär

När du blir pensionär kan du vara kvar som pensionärsmedlem, det kostar 30 kronor per månad! Då kan du behålla de förmånliga gruppförsäkringar som du tecknat via Folksam. Liv- och olycksfallsförsäkringen övergår automatiskt till en seniorförsäkring när du fyllt 67 år.  

Utträdesansökan

Kontakta oss för information, utträdet ska vara skriftligt

Utträdestid

Vi tillämpar en kalendermånads utträdestid, vilket innebär att om din ansökan exempelvis kommer in den 15 september så beviljas utträdet den 31 oktober.