Hoppa till huvudinnehåll Tandhygienistforening Logga in Bli medlem

Sandra Lod Dimenäs och opponent Pia Andersson

Sandra Lod Dimenäs har disputerat

Publicerad: 2024-06-20 11:11

Den 17 maj disputerade tandhygienist, och numera odontologie doktor, Sandra Lod Dimenäs vid avdelningen för parodontologi på Göteborgs Universitet. Avhandlingen har namnet Behavioral Intervention for Improved Oral Hygiene in Adolescents - A Person-Centered and Theory-Based Approach. Huvudhandledare var Kajsa H. Abrahamsson och bihandledare var Birgitta Jönsson, Jesper Lundgren och Jessica S. Andersson.

Sessionen inleddes med att opponent Pia Andersson, Högskolan Kristianstad, förklarade grunderna inom munhälsa för publiken. Därefter presenterade Sandra, lugnt och sakligt, de fyra delarbetena som ingår i avhandlingen. Opponenten tog därefter vid och framförde sina frågor och synpunkter. Efter ett trevligt samtal kring metodik, urval, resultat och annat tog betygsnämnden, som bestod av Stefan Nilsson, Ola Norderyd och Malin Stensson, vid och ställde sina frågor innan allt avslutades med ett par frågor från publiken. Efter disputationsakten bjöds det på bubbel och tilltugg på parodontologiavdelningen.

Bilden på Sandra och Pia togs efter att betygsnämnden återkommit med det positiva resultatet. Grattis säger vi till Sandra för väl utförd och lyckad disputation! Sandra stannar kvar på halvtid på avdelningen för parodontologi men kommer även att arbeta halvtid i Folktandvården i Nossebro (Västra Götaland).

Text och bild: Lina Kanters

Nyhet