Hoppa till huvudinnehåll Tandhygienistforening Logga in Bli medlem

Goda förutsättningar för en nationell modell för riskbedömning inom tandvård

Publicerad: 2024-04-02 12:03

Socialstyrelsen har bedömt förutsättningarna för att ta fram och införa en nationell modell för riskbedömning inom tandvården. Bedömningen är att det finns goda förutsättningar för att göra det men att mer arbete behövs, till exempel för att fastställa bästa tillgängliga kunskap för en modell.

– En nationell modell för riskbedömning kan bidra till mer jämlik tandvård genom att samtliga patienter bedöms enligt samma kriterier. Det går att införa en modell stegvis, men vår uppfattning är att målet bör vara att hela befolkningen inkluderas. Då behöver man ta hänsyn till barns särskilda situation och individer i behov av särskilt stöd, säger Anna Bredin, utredare på Socialstyrelsen.

 

Nyhet