Hoppa till huvudinnehåll Logopederna Logga in Bli medlem

Illustration: Emma Hanquist

Här är 5 bra anledningar att bli medlem

Att vara medlem i ett fackförbund är alltid bra. Man är tyvärr aldrig garanterad ett problemfritt arbetsliv men genom ett medlemskap i facket så kan du få hjälp och trygghet när dessa problem uppstår. Fackförbundet SRAT är till för dig som arbetar i samhällsbärande yrken, och nedan kan du läsa varför du borde bli medlem hos just oss.

 1. Du får trygghet

Se ditt medlemskap som en försäkring för ditt arbetsliv. Om du skulle bli sjuk, arbetslös eller stöta på problem på jobbet så finns vi här och kan bidra med hjälp och stöd. Oavsett hur stora eller små bekymmer du har, så är du välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för att skapa rätt förutsättningar för dig i arbetslivet och se till så att du inte känner dig ensam när utmaningar uppstår.

Ett medlemskap i SRAT innebär trygghet. För ett fullständigt skydd behöver du också ett medlemskap i Akademikernas a-kassa.

2. Du blir en del av en gemenskap

Oavsett om du är student, anställd, chef, egenföretagare, pensionär eller arbetssökande, så är du välkommen hos oss. Vårt förbund är uppbyggt av föreningar, och som medlem tillhör du både fackförbundet SRAT och din förening. Föreningarna bevakar och driver dina yrkes och branschfrågor vilket gör att beslut och inflytande ligger så nära dig som medlem som möjligt. 

3. Du får möjlighet och hjälp till utveckling

Vi finns vid sin sida, inte bara som en försäkring, utan också som en partner i arbetslivet. Funderar du på att byta karriär, behöver du uppdatera ditt CV eller känner du att det inte gått så bra för dig att löneförhandla? Vänd dig till oss så hjälps vi åt.

Vi erbjuder karriärcoachning, CV granskning, lönestatistik, tips inför lönesamtal, seminarier och massor av annat som kan vara bra att ha 

4. Du är med och påverkar för ett bättre arbetsliv

På SRAT strävar vi ständigt mot vårt viktigaste mål: ett bättre arbetsliv. Det handlar om att förbättra arbetsvillkor, från lön och anställningsvillkor till en trygg arbetsmiljö. Vi tror på den svenska modellen och att vi genom vår gemensamma kraft kan påverka. En stor del av vår påverkan kommer genom kollektivavtalen som vi, tack vare våra medlemmar, behåller, utvecklar och förstärker. Varje medlem räknas!

Kollektivavtal

Kollektivavtalet är viktigt för dig som arbetar. I den svenska arbetsmarknadsmodellen är det kollektivavtal - inte lag - som reglerar lönesamtal, övertidsersättning och tjänstepension. Kollektivavtalet ger en bra trygghet för dig som är anställd och många förmåner som t.ex försäkringar.

Läs mer om kollektivavtal

5. Du får ta del av fina förmåner

Jobbet är en viktig del av livet, men det är inte allt. Som medlem får du ta del av erbjudanden som gör livet både roligare och enklare. Du får bland annat tillgång till flera förmåner, så som inkomstförsäkring och sjukförsäkring. Utöver det kan du utnyttja flertalet rabatter inom allt från försäkringar och lån, till resor, hotell och böcker.

Ny yrkesverksam medlem i facket?

Som ny yrkesverksam medlem i Logopedförbundet får du fyra försäkringar via Akademikerförsäkringar helt kostnadsfritt i tre månader.

Försäkringsrbjudande ny yrkesverksam medlem

Bli medlem idag!

Ansök om medlemskap i Logopedförbundet och ta del av gemenskapen, tryggheten, yrkeskunnandet och övriga förmåner som du får i medlemskapet! 

Bli medlem