Hoppa till huvudinnehåll Logopederna Logga in Bli medlem

Gå med i a-kassan

A-kassan skyddar dig om du skulle blir arbetslös. För att även kunna få skydd av SRATs inkomstförsäkring behöver du vara medlem i Akademikernas a-kassa.

För att du ska vara skyddad vid arbetslöshet är det viktigt att du är med i en a-kassa. Att vara med gör också att du kan vara flexibel på arbetsmarknaden. Du ska våga byta jobb eller starta ett företag. 

Som medlem i SRAT rekommenderar vi dig att vara med i Akademikernas a-kassa. Detta då du också ska kunna få skydd av SRATs inkomstförsäkring

Ansök om medlemskap

För att gå med i a-kassan behöver du ansöka om medlemskap i denna. Du blir alltså inte automatiskt medlem i a-kassan när du blir medlem i SRAT.

 

Ansök om medlemskap i a-kassan

För att gå med i a-kassan behöver du ansöka om medlemskap i denna. Du blir alltså inte automatiskt medlem i a-kassan när du blir medlem i SRAT.

Regler och villkor

På Akademikernas a-kassas webbplats hittar du information om allmänna villkor och regler för arbetslöshetsersättning. 

 

Så byter du a-kassa

Fyll i ansökan för att byta till Akademikernas a-kassa så hjälper de dig med bytet. Det är viktigt att du fortsätter att betala medlemsavgiften till din nuvarande a-kassa. När du får ett beslut från Akademikernas a-kassa om att bytet är klart börjar du betala avgiften till dem i stället. Du riskerar då inte att få glapp mellan medlemskapen och kan tillgodoräkna dig tidigare medlemstid.

Din avgift

Avgiften till Akademikernas a-kassa är för närvarande 130 kronor per månad.