Hoppa till huvudinnehåll Flygteknikerna Logga in Bli medlem

Flygteknikeravtalet 2023

Publicerad: 2023-06-29 00:00 • Uppdaterad: 2024-05-16 13:55

Attraktiva villkor för flygtekniker behövs! Idag presenterar vi avtalskrav för dig som jobbar som certifierad flygtekniker i något av Svenska Flygbranschens medlemsföretag. Ett konkurrenskraftigt kollektivavtal behövs för att locka framtidens flygtekniker.

- Flygtekniker är avgörande för att flygplan och helikoptrar ska kunna lyfta, säger Ola Blomqvist, ansvarig förhandlare och ordförande i Svensk Flygteknikerförening (SFF). Med konkurrenskraftiga anställningsvillkor och ett modernt kollektivavtal
kommer kanske fler vilja bli flygtekniker.

Krav inför höstens förhandlingar

  • Ett moderniserat kollektivavtal som bättre möter flygteknikernas behov.
  • Ett nytt löneavtal som ökar möjligheterna till lokal lönesättning
  • Attraktiva villkor kring försäkringar, pensioner och lönetillägg

Förhandlingarna drar igång efter sommaren.