Sveriges Tandhygienistförening
En del av SRAT

Medlemsavgifter
Sveriges Tandhygienistförening

Medlemsavgifter från den 1 juli 2020.

Ordinarie avgift: 305 kronor/månad

Ordinarie avgift, halvtid (50% tjänstgöring eller mindre): 259 kronor/månad

Egenföretagare: 225 kronor/månad

Reducerad avgift efter examen under första yrkesverksamma året: 239 kronor/månad

Reducerad avgift efter examen under första yrkesverksamma året, halvtid (50% tjänstgöring eller mindre): 210 kronor/månad

Arbetssökande på heltid: 203 kronor/månad

Föräldraledig: 239 kronor/månad

Pensionär :* 30 kronor/månad

Passiv:* 60 kronor/månad

Student (om du studerar till tandhygienist):* Gratis

* Medlemskategori som inte omfattas av de två försäkringarna SRAT HälsoSkydd samt SRAT Inkomstförsäkring. Tiden för studentmedlemskapet räknas dock som kvalifikationstid i båda försäkringarna.

Skattereduktion på medlemsavgiften

Skattereduktionen för fackföreningsavgift återinfördes den 1 juli 2018 men avskaffades igen den 1 april 2019.

Det innebär att för inkomstår 2019 medges skattereduktion för fackföreningsavgifter som har betalats före den 1 april 2019. Skattereduktionen medges med 25 procent av den inbetalda avgiften om den har uppgått till minst 400 kr. SRAT lämnar kontrolluppgift till Skatteverket för betalda medlemsavgifter.

Så här betalar du din medlemsavgift

Vi rekommenderar att du betalar via autogiro. Då dras medlemsavgiften från ditt konto i efterskott, i slutet av varje månad. Du tecknar autogiro genom att logga in på din egen internetbank via datorn och under avdelningen Anslut autogiro välja ”Sveriges Tandhygienistförening” som betalningsmottagare.

I annat fall faktueras du kvartalsvis i förskott. Du kan välja att betala via e-faktura genom att logga in i din egen internetbank och under avdelningen Anslut e-faktura välja "SRAT" som betalningsmottagare.

 

A-kassan

Är du medlem i Akademikernas a-kassa tillkommer den avgiften och du betalar direkt till dem. Avgiften är 140 kronor per månad.