Akademiker i samhällsbärande professioner

Utträde ur SRAT och medlemsförening

Funderar du på att söka utträde ur SRAT och din medlemsförening? Tänk på att du mister många förmåner om du inte är medlem – känner du till alla? Vi vill gärna ge dig ett bra beslutsunderlag - ring oss gärna på 08-442 44 60 så berättar vi mer.

Dina medlemsförmåner

Din förening
Din förening jobbar aktivt med, bevakar och driver frågor om yrket och branschen.

Arbetsrättsligt stöd
Du har rätt till stöd i frågor som gäller din anställning och lön. Du har en personlig förhandlare du kan kontakta om du behöver råd i en fråga eller har fått problem på din arbetsplats. En advokat/jurist på stan kostar ungefär lika mycket i timmen som en årsavgift till SRAT!

Trygghet
Genom medlemskapet i SRAT har du som är yrkesverksam ett unikt trygghetspaket i medlemsavgiften. Det består av inkomstförsäkring och sjukförsäkring med hälsoombud. Student har kostnadsfri sjukkapitalförsäkring under studietiden. Om du lämnar SRAT avslutas dessa försäkringar och de eventuella gruppförsäkringar du själv har tecknat till förmånligt pris, övergår till ordinarie pris.

När du blir pensionär

När du blir pensionär kan det löna sig att ha ett pensionärsmedlemskap (för närvarande 30 kr/månad). Då kan du behålla de förmånliga gruppförsäkringar som du tecknat via Folksam. Liv- och olycksfallsförsäkringen övergår automatiskt till en seniorförsäkring när du fyllt 67 år. Här kan du läsa mer om pensionärsmedlemskap.

Utträdesansökan

Om har tillräcklig information inför steget att begära utträde kan du enklast skicka ett e-postmeddelande till oss på kansli@srat.se. Ange följande uppgifter:

  • Namn
  • Person-/medlemsnummer
  • Utträdesorsak

Uppsägningstid

Enligt förbundets stadgar tillämpar vi en kalendermånads uppsägningstid, vilket innebär att om din ansökan exempelvis kommer in den 15 september så beviljas utträdet den 31 oktober.

Avsluta ditt medlemskap i Akademikernas a-kassa

Det gör du direkt hos a-kassan i detta formulär.

Kontakta oss

Telefon vx
08-442 44 60

E-post
kansli@srat.se