Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

SRAT tycker

Vi är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco.

SRAT tar inte ställning till vem som styr politiskt och är inte knutet till något politiskt parti. Däremot är politisk påverkan viktig för oss, framförallt i arbetsmarknadsfrågor.

Vi driver på för att du som är medlem ska ha en hållbar arbetsmiljö. Om du ska ha möjlighet att fullt ut bidra med dina kunskaper är det viktigt att du regelbundet får kompetensutveckling och en rimlig arbetsbelastning.

SRAT påverkar 

Vår verksamhetsidé är att erbjuda dig som medlem facklig service och stöd för ett hållbart arbetsliv. Men SRAT påverkar också beslutsfattare och arbetsgivare för att ge dig bättre yrkes- och arbetsvillkor. Vi driver också opinion via Saco och är precis som vår paraplyorganisation partipolitiskt obunden. 

Vi driver påverkansarbete genom att till exempel kontakta politiker, myndigheter och arbetsgivare. Vi bildar opinion för att sprida vad vi tycker i viktiga frågor. SRAT vill att du som medlem ska få ett hållbart arbetsliv där din yrkeskompetens tas tillvara fullt ut. 

Vårt idéprogram

I SRATs idéprogram finns våra viktigaste frågor. Här finns budskap som vi lyfter fram när vi till exempel träffar lokala och nationella makthavare, syns i medier, skriver debattinlägg eller påverkar politiska förslag. Vi uppmärksammar myndigheter och beslutsfattare på hur vardagen ser ut för våra medlemmar. SRAT strävar efter att vara lösningsfokuserade och presentera möjliga förslag för att förbättra för anställda på arbetsplatsen.

Rapporter