Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Datum:

13 mars - 14 mars

Tid:

09:00 - 16:30

Plats:

Scandic Alvik, Stockholm

Fortsättningskurs för dig inom region och kommun

Har du varit fackligt förtroendevald inom kommun, region eller kommunalt bolag i minst två år och gått SRAT:s fackliga grundkurs? SRAT erbjuder dig nu en fortsättningskurs där vi bygger på dina kunskaper från grundkursen. Eftersom flera moment i kursen bygger på praktiska exempel är din fackliga erfarenhet viktig.    

Din roll som fackligt förtroendevald är att företräda medlemmarna i en mängd olika frågor samt bevaka att arbetsgivaren följer gällande regler i lag och kollektivavtal. Vi vill med denna kurs bygga på din kunskap så att du kan företräda SRAT och medlemmarna på ett ännu bättre sätt, bland annat genom att öka din förståelse för uppdraget. Under kursen blandas teori med praktiska övningar. 

Innehåll

Programmet kommer att utgå från

  • Fördjupad genomgång av gällande lagar och avtal 
  • HÖK-T och löneprocessen ur ett fackligt perspektiv 
  • Att företräda medlemmarna i medbestämmandefrågor/samverkan 
  • Att företräda medlemmar i individärenden, gällande exempelvis misskötsel och rehabilitering 

Mål

När du gått kursen ska du

  • ha fördjupad kunskap om ditt uppdrag och det arbetsrättsliga regelverket 
  • ha ökad trygghet i att företräda medlemmarna i organisatoriska frågor 
  • ha ökad trygghet i att företräda medlemmar i individärenden 
  • ha god kännedom om löneprocessen och din roll i denna 

Målgrupp och omfattning

Kursen är avgiftsfri och genomförs i Stockholm/Alvik under två heldagar. SRAT står för resor, boende och måltider. Kursen riktar sig till dig som har gått facklig grundkurs och som har erfarenhet av det fackliga uppdraget.

Praktiskt

Välkommen med din intresseanmälan. När den blivit godkänd får du en bekräftelse på deltagande. Först till kvarn gäller, men vi kan komma att vikta deltagarna för att få en representativ spridning bland SRAT:s föreningar.  

Som fackligt förtroendevald för SRAT har du rätt att delta i utbildningen med bibehållen lön enligt förtroendemannalagen. Du behöver dock meddela din chef och ansöka om tjänstledighet för fackligt uppdrag i god tid innan utbildningen.

Utbildningen kan komma att ställas in vid för få anmälningar. 

Praktiska frågor hänvisas till kansli@srat.se

Frågor kring kursens innehåll tas med fördel med någon av kursledarna:

Henrik Sjösten

08-442 44 88

henrik.sjosten@srat.se

Hanna Adlerteg-Melinder

08-442 44 68

hanna.adlerteg-melinder@srat.se

 

 


Sista anmälningsdatum: 2024-02-11

För att anmäla dig behöver du vara medlem eller förtroendevald och logga in.