Logo Logga in Bli medlem
Man som håller en telefon i händerna

Anmäl eller avanmäl ett fackligt uppdrag

För att ett fackligt uppdrag ska omfattas av förtroendemannalagen behöver uppdraget vara anmält till arbetsgivaren. SRATs kansli kan hjälpa till med att göra en sådan anmälan.

När du anmäler ett nytt fackligt uppdrag registrerar SRATs kansli samtidigt detta i medlemsregistret. När ditt uppdrag är registrerat i medlemsregistret får du automatiskt (det kan ta någon dag) tillgång till all information och verktyg under sidorna för förtroendevalda. 

Du får också tillgång till Medlemsservice (RMS) där du kan se och söka medlemmar samt göra GDPR-säkra e-postutskick till de medlemmar som du företräder.

Anmäl ditt fackliga uppdrag

Ska du anmälas som facklig företrädare till arbetsgivaren eller är du utsedd sedan tidigare men saknar ett intyg från SRATs kansli? Kontakta oss för att få hjälp med det genom att fylla i formuläret längre ned på sidan.

OBS! För uppdrag i lokalförening som exempelvis ordförande, sekreterare eller ledamot etc ska formuläret inte användas - se information nedanför.

Avanmäl fackligt uppdrag

Du avanmäler genom att skicka meddelande på Min sida genom att logga in eller skicka e-post till kansli@srat.se

Administration av uppdrag som inte omfattas av förtroendemannalagen

De uppdrag som förekommer i lokalföreningarnas styrelser, exempelvis ordförande, sekreterare och ledamot, omfattas inte av förtroendemannalagen. Uppdragen uppdateras efter årsmötet av lokalföreningens ordförande direkt i RMS/Medlemsservice (länk)

Behöver du hjälp eller stöd i hur du använder RMS hittar du en manual här. Du kan också kontakta SRATs kansli på kansli@srat.se.

Anmäl fackligt uppdrag

Du måste vara inloggad för att skicka formuläret. Om du är inloggad och ändå inte kan skicka det, se till att "Do not track" inte är aktiverat i din webbläsares inställningar.