Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Mats Eriksson, AkademikerAlliansens nya ordförande.

Mats Eriksson ny ordförande i AkademikerAlliansens förhandlingsdelegation

Publicerad: 2024-04-18 19:31

Mats Eriksson, förhandlingschef på SRAT, har valts till ordförande i AkademikerAlliansens förhandlingsdelegation.

Stort grattis till uppdraget! Vad ser du mest fram emot?

- Det känns hedrande och spännande att få leda förhandlingsarbetet. Själva kärnan i arbetet är ju att driva på för mer attraktiva villkor, en hållbar arbetsmiljö och löner för akademiker i kommuner och regioner. Akademiker måste värdesätts bättre än idag. Medlemsförbunden i AkademikerAlliansens samlar nyckelkompetensen i sektorn!

Vad innebär detta för SRAT?

- Som ordförande i förhandlingsdelegationen är min uppgift att företräda AkademikerAlliansen. Jag tycker att det är oerhört viktigt att vara lyhörd och lyssnande i förhandlingsarbetet. Det är min roll att arbeta med de utmaningar som de 16 medlemsförbunden delar. Vi har en facklig-politisk plattform att luta oss emot i det kommande arbetet och ett nytt starkt kollektivavtal. Det är en bra utgångspunkt.


Om AkademikerAlliansen

AkademikerAlliansen samlar 16 Sacoförbund och är en organisation som förhandlar kollektivavtal i kommuner, regioner och kommunala företag. Alliansen driver de gemensamma förhandlingarna på central nivå med Sveriges kommuner och Regioner (SKR) och Sobona som motparter. 

Förhandlingsdelegationens roll är att leda det löpande arbetet. Utöver Mats Eriksson ingår Jaime Aleite, vice ordförande (Akavia) och Oskar Falk (Sveriges Ingenjörer) också i förhandlingsdelegationen.

Nyhet