Just nu kan det vara svårt att nå oss via telefon på grund av tekniska problem. Kommer du inte fram, mejla oss på kansli@srat.se så återkommer vi så snart vi kan!
Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Avtalskrav för flygtekniker

Publicerad: 2023-06-29 00:00 • Uppdaterad: 2024-01-15 11:50

Idag har SRAT och Svensk flygteknikerförening presenterat avtalskrav inför höstens förhandlingar om ett nytt flygteknikeravtal. Vi vill ha ett moderniserat kollektivavtal som bättre möter flygteknikernas behov.

SRAT och SFF vill se ett nytt löneavtal som ökar möjligheterna till lokal lönesättning och med attraktiva villkor kring försäkringar, pensioner och lönetillägg.

— Flygtekniker är en liten yrkeskår men vi är helt avgörande för att flygplan och helikoptrar ska kunna lyfta, säger Ola Blomqvist, ansvarig förhandlare på SRAT och ordförande i Svensk Flygteknikerförening (SFF). Det är brist på flygtekniker idag – men med konkurrenskraftiga anställningsvillkor kommer fler kanske att hitta till yrket. Men då krävs ett modernt och omarbetat kollektivavtal för våra medlemmar.

Kollektivavtalet ska förhandlas först i höst. Avtalet gäller dig som är certifierad flygtekniker och till exempel jobbar på SAS, Norwegian och BRA. eller något annat av Svenska Flygbranschens medlemsföretag. Arbetsgivarpart är Svenska Flygbranschen, som ingår i arbetsgivarorganisationen Transportföretagen.

Nyhet Avtal