Akademiker i samhällsbärande professioner

2023-06-29

Flygtekniker behöver attraktiva villkor!

Idag har SRAT och Svensk flygteknikerförening presenterat avtalskrav inför höstens förhandlingar om ett nytt flygteknikeravtal. Vi vill ha ett moderniserat kollektivavtal som bättre möter flygteknikernas behov.

 SRAT och SFF vill se ett nytt löneavtal som ökar möjligheterna till lokal lönesättning och med attraktiva villkor kring försäkringar, pensioner och lönetillägg.

— Flygtekniker är en liten yrkeskår men vi är helt avgörande för att flygplan och helikoptrar ska kunna lyfta, säger Ola Blomqvist, ansvarig förhandlare på SRAT och ordförande i Svensk Flygteknikerförening (SFF). Det är brist på flygtekniker idag – men med konkurrenskraftiga anställningsvillkor kommer fler kanske att hitta till yrket. Men då krävs ett modernt och omarbetat kollektivavtal för våra medlemmar.

Kollektivavtalet ska förhandlas först i höst. Avtalet gäller dig som är certifierad flygtekniker och till exempel jobbar på SAS, Norwegian och BRA. eller något annat av Svenska Flygbranschens medlemsföretag. Arbetsgivarpart är Svenska Flygbranschen, som ingår i arbetsgivarorganisationen Transportföretagen.

Senaste nyheter

22 september 2023, 15:32

Samtliga 21 Sacoförbund emot anmälningsplikt

SRAT är tillsammans med samtliga Sacoförbund emot en lag om anmälningsplikt och beklagar djupt at...

20 september 2023, 13:55

Nya regler om dygnsvila börjar gälla 1 oktober

Den 1 oktober träder nya regler om dygnsvila i kraft. Reglerna innebär att du som arbetar i kommu...

08 september 2023, 13:55

Skyddsombud begär arbetsmiljöåtgärder på Kvinnohälsovården Pantarholmen, Karlskrona

Barmorskeförbundets förtroendevalda och skyddsombud inom region Blekinge, Annika Fellbo, har...