Akademiker i samhällsbärande professioner

2023-06-29

Flygtekniker behöver attraktiva villkor!

Idag har SRAT och Svensk flygteknikerförening presenterat avtalskrav inför höstens förhandlingar om ett nytt flygteknikeravtal. Vi vill ha ett moderniserat kollektivavtal som bättre möter flygteknikernas behov.

 SRAT och SFF vill se ett nytt löneavtal som ökar möjligheterna till lokal lönesättning och med attraktiva villkor kring försäkringar, pensioner och lönetillägg.

— Flygtekniker är en liten yrkeskår men vi är helt avgörande för att flygplan och helikoptrar ska kunna lyfta, säger Ola Blomqvist, ansvarig förhandlare på SRAT och ordförande i Svensk Flygteknikerförening (SFF). Det är brist på flygtekniker idag – men med konkurrenskraftiga anställningsvillkor kommer fler kanske att hitta till yrket. Men då krävs ett modernt och omarbetat kollektivavtal för våra medlemmar.

Kollektivavtalet ska förhandlas först i höst. Avtalet gäller dig som är certifierad flygtekniker och till exempel jobbar på SAS, Norwegian och BRA. eller något annat av Svenska Flygbranschens medlemsföretag. Arbetsgivarpart är Svenska Flygbranschen, som ingår i arbetsgivarorganisationen Transportföretagen.

Senaste nyheter

27 november 2023, 13:20

Viktigt stöd för fritt fackligt arbete i Belarus

Union to Union har inlett ett tre år långt biståndsprojekt där man stöttar delar av den belarusis...

17 november 2023, 12:44

SRAT kommer att utreda medlemmars situation på Nordic Wellness

Anställda på gymkedjan Nordic Wellness har berättat om mycket svåra arbetsförhållanden. SRAT ser...

06 november 2023, 17:03

Nytt flygteknikeravtal klart

Fack och arbetsgivare i kollektivavtalet Flygtekniker med typcertifikat har idag kommit överens o...