Hoppa till huvudinnehåll Logopederna Logga in Bli medlem

Datum:

21 mars

Tid:

12:00 - 13:30

Plats:

Zoom

Anmälan

Webbinarium: Hur ska jag som logoped prioritera?

Hur ska jag som logoped prioritera? Vad är egentligen patientens, elevens, brukarens behov? Vilken nytta kommer mina insatser att kunna ha? När ska en insats avslutas?  Logopedförbundet arrangerar ett digitalt seminarium där den finska prioriteringsmallen presenteras och diskuteras.  

I Finland har man tagit fram en prioriteringsmall baserad på funktion och förväntad nytta. Mallen baseras inte enbart på faktorer som diagnos och ålder, utan väger in faktorer som förväntad effekt, funktionell nytta, delaktighet, omgivningens behov av handledning. Ska behandling erbjudas? Vilken nytta kan insatsen förväntas ge för individens fungerande? Vilka patienter behöver en mer intensiv insats?   

Riktlinjerna är framtagna med barn och ungdomar som utgångspunkt, men prioriteringsmallen kan användas också vid arbete med andra åldersgrupper. Mallen är också relevant för andra yrkesgrupper än logopeder, till exempel inom habiliterande eller rehabiliterande arbete.  

Medverkande

Stina Sundstedt, legitimerad logoped,  universitetslektor i logopedi, Åbo Akademi
Eva Ståhlberg-Forsén, legitimerad talterapeut/logoped, FM (disputerad), University of Helsinki
Sirpa Tarvainen, legitimerad talterapeut/logoped, Master of Arts (MA), Ph.D. candidate, University of Helsinki

Anmälan stänger 18 mars!

Pris

Medlem Logopedförbundet och systerorganisation: 350:- exkl. moms
Icke-medlemmar: 750:- exkl. moms