Hoppa till huvudinnehåll Logopederna Logga in Bli medlem

Kerstin Wiström: mångfalden är SRAT:s styrka

Publicerad: 2024-06-25 22:13

Efter att nyligen ha blivit invald i SRAT:s förbundsstyrelse ser Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström fram emot att bli mer delaktig i styrningen av SRAT och att sätta sig in i det professionsövergripande arbetet.

SRAT möter varje medlemsförbund

I skrivande stund är jag nyligen hemkommen från ett svettigt Stockholm i försommaren, där jag och sju andra delegater från Logopedförbundet medverkade vid SRAT:s förbundsmöte. Vi var över 100 deltagare från många olika sektorer, och som vanligt förundrades jag över mångfalden inom vårt förbund. Den gemensamma nämnaren är egentligen bara att man representerar akademiker, och att man är en liten organisation. Jag tycker därför man har gjort helt rätt inom SRAT när man inte har sökt att likrikta sina medlemsförbund. Istället har man premierat särarten och mött förbunden där de är. Som den tvärvetenskapliga profession vi är så skulle jag vilja säga att det passar oss som hand i handske, och det gör förbundsmötena till en spännande kulturell smältdegel.  

Logopedförbundet representerat i SRAT:s styrelse

 Jag är glad över att ha blivit invald i förbundsstyrelsen, och jag är stolt över att det nu innebär att vi är två logopeder där, jag som ledamot och vår förra ordförande Ulrika Guldstrand som fortsätter som andra vice ordförande. Det är viktigt att våra vårdprofessioners frågor får ta plats i styrelsearbetet, särskilt just nu i en tid av varsel och nedskärningar. Det ska bli spännande att bli mer delaktig i styrningen av SRAT och jag ser fram emot att sätta mig in i det professionsövergripande arbetet. 

Kontakta Logopedförbundet!

Din röst är viktig! 

Kontakt