Just nu kan det vara svårt att nå oss via telefon på grund av tekniska problem. Kommer du inte fram, mejla oss på kansli@srat.se så återkommer vi så snart vi kan!
Hoppa till huvudinnehåll Logopederna Logga in Bli medlem

Logopedförbundets Kerstin Wiström: Facket blir än viktigare i svåra tider.

Kerstin Wiström: oroväckande tendens

Publicerad: 2024-03-22 11:17

Varsel, neddragningar och stark återhållsamhet när det gäller möjlighet till kompetensutveckling. Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström ser oroväckande tendenser i kommuner och regioner.

Neddragningar och varsel

Många regioner varslar personal och kommuner ser över sina kostnader. Möjligheten till kompetensutveckling begränsas kraftigt på sina håll och resurserna är knappa. I tuffa tider är det än viktigare att vara medlem i ett fackförbund. 

Vad innebär varsel om uppsägning?

Flera frågetecken

Varsel är en förvarning. Om arbetsgivaren varslar om uppsägning betyder det alltså att arbetsgivaren förvarnar om att uppsägningar kan bli aktuella.

Hör av dig till ditt fackförbund!

-Logopedförbundet/SRAT arbetar aktivt med dessa frågor och om du har några funderingar eller behöver stöd så tveka inte att ta kontakt med oss, vare sig det är med ditt lokala ombud, med våra centrala förhandlare, eller med mig, uppmanar Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström. 

Lokala företrädare

 

Kontakta oss

Om din arbetsgivare omfattas av kollektivavtal kan särskilda regler gälla. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar.

Till våra kontaktuppgifter

 

Kontakta Logopedförbundet!

Din röst är viktig! 

Kontakt