Logo Logga in Bli medlem

Debatt: ge fortsatt stöd till Mötesplats Afasi i Västernorrland

Publicerad: 2023-12-22 00:00 • Uppdaterad: 2024-01-17 11:25

Region Västernorrland har plötsligt dragit tillbaka det ekonomiska stödet till Mötesplats Afasi på fyra orter i länet. Nu riskerar mötesplatserna nedläggning.

Företrädare för lokala Afasiföreningar, Afasiförbundets ordförande Berit Robrandt Ahlberg och Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström står som undertecknare av ett debattinlägg där man betonar vikten av att personer med afasi får möjlighet att bryta sin isolering, språkträna och bibehålla/förbättra det språk man återerövrat tillsammans med andra i samma situation.

"Vi befarar att de kostnader som regionen sparar på att dra in de fyra mötesplatserna kommer att dyka upp som kostnader i andra budgetposter genom ökad psykisk ohälsa och behov av rehabilitering och stöd av olika yrkesgrupper i kommun och region."

Dessutom har regionen inte gett någon information eller förvarning om att det ekonomiska stödet ska dras in. 

Läs hela debattinlägget!

Ge fortsatt stöd till Mötesplats Afasi i Västernorrland

Debatt