Hoppa till huvudinnehåll HälsoAkademikerna Logga in Bli medlem

Om medlemskapet

Du funderar på eller har bestämt dig för att bli medlem i HälsoAkademikerna. Det tycker vi är jätteroligt, för vi hälsoakademiker behöver gå samman för att bli en stark grupp på arbetsmarknaden, och ju fler vi är desto mer kan vi påverka.

HälsoAkademikerna är det självklara valet för dig som är akademiker inom något eller flera av områdena hälsa, folkhälsa och/eller idrott. Vi är den enda yrkes- och fackförening som arbetar med att höja hälsoakademikernas status på arbetsmarknaden och stödja den enskilde hälsoakademikern i sitt yrkesliv. Utöver de rent fackliga frågorna som vi driver tillsammans med SRAT:s ombudsmän får du tillgång till ett unikt nätverk av andra hälsoakademiker. Tillsammans utgör vi en bred plattform för att bedriva lobbyingverksamhet mot arbetsgivare och marknadsföra hälsoakademikernas kompetens på många områden i samhället.

När det är dags att söka eller byta arbete får du värdefull hjälp av vår lönestatistik som baseras på våra medlemmars löner indelat i olika kategorier. Du kan också få hjälp med att slipa på ditt cv, spetsa din LinkedIn-profil och få hjälp med karriärcoachning av våra förhandlare på SRAT.

HälsoAkademikerna och SRAT erbjuder gratis studerandemedlemskap!

Villkor för medlemskap

Den akademiska utbildningen som krävs är minst 3 års studier på högskola eller universitet som motsvarar totalt 180 hp (alternativt 120 p), där minst 120 hp (80 p) är inom områdena idrott, friskvård & hälsa, och folkhälsa.

Tänk på att om du inte läser ett program men läser kurser som sammanlagt ger 180 hp bör 120 hp av dessa genomsyras av en tydlig hälsoinriktning. Att läsa valfria kurser inom hälsa till en total av 120hp och utöka det med ytterligare 60hp valfria kurser utan hälsoinriktning godkänds för medlemskap.

Bli medlem idag!

Ansök om medlemskap i HälsoakAdemikerna och ta del av gemenskapen, tryggheten, yrkeskunnandet och övriga förmåner som du får i medlemskapet! 

Bli medlem