Sveriges Tandhygienister 50 år

2019 är året då Sveriges Tandhygienistförening firar 50 år! Var med och fira tandhygienistens intåg i tandvården genom att följa oss på Instagram och själv lägga upp och tagga bilder från din vardag med #sverigestandhygienister och #tandhygienist.

I mars 1969 bildades Sveriges Tandhygienistförening. Det var några av de tandhygieniststuderande som gick landets första tandhygienistutbildning i Örebro som tillsammans med två tandhygienister utbildade i England tog steget att bilda en förening för tandhygienister redan innan den ettåriga utbildningen var avslutad.

Nu har det gått 50 år sedan dess! Här samlar vi under hela året stort och smått kring STHFs 50-årsjubileum.

Yvonnes ledare i TandhygienistTidningen nr 1/2019

Då har jubileumsåret startat, Sveriges Tandhygienistförening fyller 50 år! Med stor glädje och förväntan ser vi fram emot firandet. Mycket spännande finns att uppmärksamma och reflektera över när vi ser tillbaka på all utveckling. Läs Yvonnes ledare i TandhygienistTidningen nr 1/2019

Yvonne Nyblom

Jubileumsbok: 50 år – från tandköttsficka till folkhälsa

Till jubileumsåret har STHF tagit fram en skrift med berättelser bland annat om hur tandhygienistyrket kom till och blev akademiserat, hur det gick till när tandhygienist blev ett legitimationsyrke och hur vi fick en treårig grundutbildning. 

Beställ ditt eget tryckta exemplar för 150 kr inklusive moms och frakt, av ingela.jagestrand@tandhygienistforening.se eller läs den digitalt när du loggat in som medlem. 
Tandhygienistyrket 50 år

Intervjuer med medlemmar

Jubileumskväll i Stockholms stadshus

Under TandhygienistDagarna förvandlades den vanliga konferensmiddagen till jubileumsmiddag i år på grund av föreningens 50-årsfirande. Här kan du se några bilder från kvällen. 

Instagram för tandhygienister