Sveriges Tandhygienistförening
En del av SRAT

Sveriges Tandhygienister 50 år

2019 var året då Sveriges Tandhygienistförening firade 50 år.

I mars 1969 bildades Sveriges Tandhygienistförening. Några av de tandhygieniststuderande som gick landets första tandhygienistutbildning i Örebro tog steget att bilda en förening för tandhygienister. Detta skedde redan innan den ettåriga utbildningen var avslutad.

År 2019 hade det gått 50 år sedan dess. Här samlade vi under 2019 stort och smått kring STHFs 50-årsjubileum.

Yvonnes ledare i TandhygienistTidningen nr 1/2019

Då har jubileumsåret startat, Sveriges Tandhygienistförening fyller 50 år! Med stor glädje och förväntan ser vi fram emot firandet. Mycket spännande finns att uppmärksamma och reflektera över när vi ser tillbaka på all utveckling. Läs Yvonnes ledare i TandhygienistTidningen nr 1/2019

Yvonne Nyblom

Jubileumsbok: 50 år – från tandköttsficka till folkhälsa

Till jubileumsåret har STHF tagit fram en skrift med berättelser bland annat om hur tandhygienistyrket kom till och blev akademiserat, hur det gick till när tandhygienist blev ett legitimationsyrke och hur vi fick en treårig grundutbildning. 

Beställ ditt eget tryckta exemplar för 150 kr inklusive moms och frakt, av ingela.jagestrand@tandhygienistforening.se eller läs den digitalt när du loggat in som medlem. 
Tandhygienistyrket 50 år

Intervjuer med medlemmar

Jubileumskväll i Stockholms stadshus

Under TandhygienistDagarna förvandlades den vanliga konferensmiddagen till jubileumsmiddag för att fira föreningens 50-årsjubileum tillsammans med medlemmar och gäster, både från Sverige och andra länder. Här kan du se några bilder från kvällen. 

Instagram för tandhygienister