Sveriges Tandhygienistförening
En del av SRAT

2022-11-15

STHF på Riksstämman/Swedental

Kommer du till Swedental och Riksstämman på Svenska Mässan i Göteborg nu i veckan? Besök oss då i monter B02:50 och lyssna på vårt seminarium torsdag förmiddag i sal G1. Vi finns i monterns onsdag till fredag för att svara på frågor om medlemskap och mycket annat.

STH:s seminarium på Odontologiska Riksstämman:

Munhälsa i samverkan – Tandhygienisten utanför tandvårdskliniken är rubriken på årets STHF-seminarium som äger rum torsdagen den 17 november, kl. 9.45 – 10.45 i lokal G1.
Så här presenteras seminariet i programmet:
Munhälsa i samverkan med aktörer utanför tandvårdskliniken är ett växande koncept! Hinder för samverkan mellan tandvården, kommun och hälso- och sjukvården är väl kända, till exempel olika ledning och interna kulturer, olika lagar och icke kompatibla journalsystem och inte minst bristande kunskap om varandras förutsättningar. För att säkra kompetens och kvalitet vad gäller munhälsa i vård och omsorg, samt vara sakkunnig i tandvårdsfrågor arbetar tandhygienister på en strategisk nivå, utanför tandvårdskliniken.

I seminariet delar vi lärdomar och erfarenheter från ett utvecklingsprojekt – TAIK i VG-regionen och en arbetsmodell från Folkhälsofunktionen i region Dalarna. Nytänkande i vår tid!

 

Senaste nyheter

30 december 2022, 11:52

Avhandling: Snusare riskerar att dö i förtid

Personer som snusar löper en högre risk att dö en för tidig död jämfört med personer som inte...

22 december 2022, 16:47

Vad vet du om det vita snuset?

Flera nya undersökningar visar att användningen av vitt snus ökar, speciellt bland unga kvinnor....

21 december 2022, 09:00

TandhygienistDagarna 2023

Du är varmt välkommen till tandhygienisternas egen mötesplats, med fullspäckade föreläsningsdagar...