Sveriges Tandhygienistförening
En del av SRAT

2020-10-12

World Cavity-Free Future Day firas den 14 oktober

- Medvetenheten om kariessjukdomens utbredning i världen och den påverkan som karies har både på hälsa, livskvalitet och ekonomi är troligen låg i Sverige, säger Yvonne Nyblom, ordförande i Sveriges Tandhygienistförening.

The Alliance for a Cavity-Free Future, ACFF, arbetar med målet att varje barn som är fött 2026 och därefter ska vara kavitetsfri under sin livstid. Tillsammans kan vi bidra till att nå målet och därmed en bättre hälsa i världen.

– Vår roll som tandhygienister är att uppmärksamma vikten av att prioritera sin munhälsa, också av fler skäl än att slippa laga sina tänder. Vi behöver påminna om de råd som bidrar till en god munhälsa – de kan verka enkla och självklara men behöver ständigt påminnas om. Samtidigt behöver vi medverka till en ökad förståelse för behovet av hälsofrämjande munhälsoinsatser för de som är beroende av hjälp och stöd från andra.

Den 14 oktober uppmärksammas World Cavity Free Future Day i hela välden. Passa på att prata om hur vi kan nå en kariesfri framtid!

World Cavity-Free Future Day

 

 

 

Senaste nyheter

22 december 2020, 12:53

Tack

Från STHFs styrelse vill vi framföra vår respekt och beundran för alla er som slitit hårt och på...

16 december 2020, 12:46

Söker du nytt jobb?

Du vet väl att du hittar platsannonser både här på webben och i TandhygienistTidningen?

16 december 2020, 11:37

Sänkt sockerhalt i livsmedel

Ohälsosamma matvanor är en av de största orsakerna till ohälsa och för tidig död. Med ohälsosamma...