Akademiker i samhällsbärande professioner

www.uniontounion.org 2017-11-21

Vägen till ett bättre arbetsliv

Ny utbildningsfilm väver samman Sveriges fackliga historia med framtidens utmaningar globalt. Idag startar kampanjen #Vihjälpsåt i sociala medier.

  • Från vår egen historia vet vi att fackligt arbete är den mest effektiva vägen till ett bättre arbetsliv och minskad fattigdom. Vi vet att det funkar. Men vi vet också att i många länder tvingas fortfarande människor arbeta under oacceptabla förhållanden. Därför det är så viktigt att fackförbund över hela världen fortsätter att växa sig starka. SRAT är medlemmar i , fackets biståndsorganisation, och tillsammans stöttar vi systerförbund i länder med utbredd fattigdom i arbetet för schysta arbeten, demokrati och rättvisa. 
  • Att känna den egna historien gör det lättare att förstå vad som händer i världen idag. Kolla in @Uniontounion:s crashcourse i sveriges fackliga historia och hur den hör samman med globalt fackligt arbete idag. 
  • Vad är vägen till ett bättre arbetsliv? Facklig organisering såklart! Det visar vår egen fackliga historia i Sverige. Men fackens arbete för schysta arbeten, demokrati och rättvisa behövs också mer än någonsin i andra delar av världen där fattigdomen är utbredd och risken att utnyttjas stor. Genom ditt medlemskap i SRAT bidrar du till det internationella fackliga samarbetet! 
  • Vad kan du om Sveriges fackliga historia? Och hur hör det samman med varför det är viktigt med globalt fackligt samarbete idag? Gå in på union to unions hemsida och läs mer. 

Senaste nyheter

21 december 2017, 10:34

Nu förbättrar vi de kommunala tjänstepensionsavtalen!

AkademikerAlliansen, OFRs kommunala förbundsområden och Kommunal har kommit överens med Sveriges...

21 december 2017, 09:06

Ny medlemsförmån: Karriärcoaching för Chefer & Egenföretagare

Vill du ha tips och stöd för att stärka dig i din roll som chef eller egenföretagare?

20 december 2017, 15:57

Ny satsning på ledarutveckling för medlemmar

Från och med den 1 januari 2018 inleds en ny satsning på ledarskapsutveckling för medlemmar i SRA...