Akademiker i samhällsbärande professioner

För dig som är chef

Som chef ställs idag höga krav och förväntningar, både från medarbetare och arbetsgivare. Och hur ser förväntningarna ut från dig själv – är de rimliga? Kanske funderar du på chefsrollen eller är nybliven chef?

Att vara chef är en egen profession där vi vet att många känner sig ensamma. Hur mycket tid och utrymme ges du att utöva och utveckla ledarskapet, verksamheten? När prioriterade du dig själv senast? SRAT erbjuder nu en möjlighet att boka in ett rådgivningssamtal. Samtal erbjuds även på engelska. Passa på att boka tid med vår chefscoach.

Enskilt samtal med chefscoach

Chefscoachen har lång erfarenhet utifrån det coachande förhållningssättet. Chefscoachen lyssnar på och utmanar till fler perspektiv och angreppssätt. För att boka in en samtalstid i första hand per telefon skickar du e-post till karriar@srat.se – ange gärna tid på dagen som skulle passa dig bäst och några rader om vad du vill fokusera på.

Cv och personligt brev

Dina ansökningshandlingar presenterar och marknadsför dig och ju bättre de är desto större chans har du att få ett jobb som stämmer med vad du vill och kan. Vi ger dig feedback på dina ansökningshandlingar. 

Testa också att skriva CV och personligt brev via Cowrite - en medlemsförmån! Cowrite hjälper dig att skriva CV och personligt brev med hög kvalitet på väldigt kort tid. Dina ansökningshandlingar blir välskrivna, professionella och anpassade till tjänsten du söker. För mer information om CV-tjänsten hos Cowrite, klicka här. Stäm gärna av brevet med oss.

Skicka ditt CV alternativt meritförteckning och ditt personliga brev och gärna även annonsen till det jobb du söker till karriar@srat.se, vi återkommer så snart det är möjligt.

Hjälp med att spetsa din LinkedIn-profil

LinkedIn är idag en viktig kanal när det kommer till att nå ut till rekryterare, stor del av rekryterarna använder LinkedIn idag för att söka efter lämpliga kandidater till de tjänster som ska tillsättas. Därför är det viktigt att du har en LinkedIn-profil och att den är uppdaterad. För dig som chef är LinkedIn ett fantastiskt verktyg när du ska söka dig vidare, i och med att kravspecifikationen på uppdraget kan vara ganska snäv ibland och det förmodligen inte är särskilt många andra som har just samma kompetens och bakgrund som du har. Stämmer då din profil väl överens med kraven på tjänsten är det viktigt att det syns i din LinkedIn-profil så att en potentiell rekryterare enkelt kan hitta dig. Den information du sänder ut ska vara relevant och i linje med vad du vill och vad du kan. Välkommen att höra av dig om du vill få hjälp med att spetsa din profil. Skicka e-post till karriar@srat.se.

Intervjucoachning

Är det dags att för anställningsintervju? Vi hjälper dig att känna dig trygg i intervjusituationen genom att prata igenom hur en intervju brukar gå till, vilka frågor du kan förvänta dig och erbjuder dig även möjlighet att med hjälp av våra karriärcoacher ha en simulerad intervjusituation där du får testa att svara på några av de mest förekommande frågorna i intervjusammanhang för att få möjlighet att spetsa dina svar ytterligare. Tveka inte att höra av dig, skicka e-post till karriar@srat.se.