En del av SRAT

Tidningen Logopeden nr 3 2021 2021-09-15

Ordförande har ordet

höstlöv, dekorativt

Svenska Logopedförbundets ordförande Kerstin Wiström om hösten som nystart, återhämtning och kompetensutveckling.

Höstens intåg är helt klart en vattendelare, antingen älskar man det eller så sörjer man det. För mig känns hösten alltid som en nystart, ett nytt skolår fast jag inte jobbar inom skolan längre. Nästan som ett nyår. Jag börjar rensa hemma, jag skriver listor över saker jag vill åstadkomma (som jag sedan glömmer bort), jag skaffar mig en ny frisyr och så vidare. Men jag njuter också av lugnet som lägger sig. Trots att jag älskar sommaren och alla badmöjligheter den ger mig så är en del av mig alltid lättad när det återigen blir socialt acceptabelt att bara stanna hemma och läsa bok.  

När vi återigen har kastat oss in i våra ofta hektiska arbetsliv så är det viktigt att identifiera vad som ger återhämtning och livsglädje. Vad innebär det för dig? För någon är det kanske att baka bröd, för någon annan att springa i skogen, och för en tredje är det kanske att fika med en vän. I en tid då arbete och hem lättare flyter ihop så är min starka övertygelse att vi måste värna om vår fritid, så att den är just det: fri tid. 

Hur gör vi sedan för att bästa värna om den tid som inte är fri? Vad behöver vi för att må bra på jobbet? Vad behöver vi för att utvecklas och känna att vår insats värdesätts? Hur fungerar det med kompetensutveckling på just din arbetsplats och hur du skulle vilja att det såg ut? Det är alltid lättare att argumentera för sin sak när man har konkretiserat vad man behöver. 

Ta gärna kontakt med oss om du behöver någon att bolla tankar med!  Jag önskar dig en lugn höst med tid för reflektion! 

Senaste nyheter

12 december 2021, 15:40

Inrätta specialisttjänster!

Mot bakgrund av debatten om en femårig logopedutbildning och arbetsgivarens ansvar för logopeders...

08 december 2021, 11:30

Lönestatistik 2020

Hur ligger du lönemässigt i förhållande till kollegor? I väntan på resultaten från årets löneenkä...

20 november 2021, 14:52

Bättre villkor för kompetensutveckling