En del av SRAT

2018-10-01

Förstärkt medlemsförmån som förebygger ohälsa

Har du en eller flera medlemsförsäkringar inom liv-, olycksfalls- och sjukförsäkringsområdet? Grattis! Den 1 januari blir vårt försäkringserbjudande väsentligt bättre till både villkor och pris. Då flyttas de automatiskt över till Skandia. Du får då tillgång till ett förmånligt upplägg för att förebygga ohälsa och sjukskrivning, exempelvis samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog. Ingår utan extra kostnad!

Erbjudandet att teckna gruppförsäkringar genom ditt medlemskap hos oss blir från och med den 1 januari 2019 förmånligare, både till villkor och pris, jämfört med tidigare. Det gäller liv-, olycksfalls-, sjuk- och trygghetskapitalförsäkringar med diagnosförsäkring (nu sjukkapital). I sjukförsäkringen ingår förebyggande hjälp redan vid risk för sjukskrivning på grund av stress och psykisk ohälsa.

En riktigt bra nyhet är att alla som har någon av dessa försäkringar, får den 1 januari tillgång till ett samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog utan extra kostnad. Det kan handla om frågeställningar relaterade till livsstress (sorg, missbruk, föräldraskap och relationsproblem), juridiska och ekonomiska frågeställningar i arbete eller privatliv samt ett proaktivt hälsostöd kopplat till kost, hälsa och motion.

Läs mer om hela erbjudandet här www.akademikerforsakring.se/nyttavtal

Vill du säkerställa att du nyttjar denna medlemsförmån fullt ut, kontakta Akademikerförsäkring på telefon 020 – 51 10 20 eller mejla info@akademikerforsakring.se. Om du redan har en försäkring genom ditt medlemskap hos oss, logga in med BankID på www.akademikerforsakring.se för att se vilka försäkringar du omfattas av.

Alla personförsäkringar du redan har genom ditt medlemskap hos oss flyttas över till Skandia utan att du behöver göra något.

Akademikerförsäkring upphandlar försäkringar kollektivt för totalt 290 000 medlemmar i vårt och sex andra Sacoförbund. Det gör att du får bästa möjliga gruppförsäkringar, service, råd och vid behov ett personligt stöd i dialog med försäkringsbolagen.

Läs mer om hela erbjudandet: www.akademikerforsakring.se/nyttavtal

Senaste nyheter

21 december 2018, 12:05

God Jul och Gott Nytt År!

Detta önskar vi i Logopedförbundets styrelse alla er där ute: ni viktiga medlemmar i förbundet,...

05 december 2018, 15:59

Fler skollogopeder behövs!

GP publicerade den 5 december ett debattinlägg från Slof Västra Götaland och nätverket...

05 december 2018, 12:00

Bristande arbetsvillkor i Stockholm

Oroväckande situation för medlemmar i Stockholm  vad gäller anställnings- och arbetsvillkor i...