En del av SRAT

Sloss 2015-11-04

Logopedstudentdagarna 2015

Den 9 till 11 oktober hölls Logopedstudentdagarna i Lund, arrangerat av Svenska logopedförbundets studentsektion (Sloss). Tillställningen, med temat Eldsjälar inom logopedin, lockade över 150 deltagare.

I år deltog studenter från Sveriges samtliga sex logopedutbildningar, samt från utbildningarna vid Köpenhamns Universitet och svenskspråkiga Åbo Akademi, vilket bidrog till gemenskapen studieorterna emellan.

Föreläsarna bestod främst av logopeder, men även en audionom, två engagerade studenter samt personer som genomgått logopedisk behandling i samband med afasi, könskorrigering respektive laryngektomi. Deltog gjorde även Ulrika Guldstrand, ordförande för Svenska Logopedförbundet och ombudsmän från SRAT, som alla bidrog med fackliga infallsvinklar.

(Foto: Andrea Ahlfont)

I samband med Logopedstudentdagarna så hölls Sloss årsmöte där den nya styrelsen valdes in. En glad nyhet i sammanhanget är att utbildningen i Umeå åter frambringat en representant till i styrelsen. Följaktligen är samtliga utbildningar representerade i Sloss efter två års undertalighet.

Lördagskvällen avrundades med en sittning på Lunds Nation fylld med spex, tal och även delgivande av vinnaren av Logopedstudentpriset. Det var Lina Ulfsdotter från Linköpings universitet! 

Läs mer om Logodar i nästa nummer av tidningen Logopeden. 

Senaste nyheter

20 januari 2016, 19:36

Lösningsfokus vid språkutredningar

Uppdraget, inte diagnostyp, bestämmer hur du kan jobba. Det vittnar Helena Wilkås om. Hon gick fr...

19 januari 2016, 19:38

Lindesberg satsade på logopeder

Lindesbergs kommun är en av det växande antal orter som anställt en logoped i elevhälsan.

17 januari 2016, 20:01

Sväljträning vid frukostbordet

– Jag ser vad det finns för behov, åker hem till personen, och gör vad jag kan. Det Helena Svanbe...