En del av SRAT

Digital föreläsning: Mottagaranpassad kommunikation

28 november 2022, 13:00

Plats: Zoom

Hur tillgängliga är våra journaler och utlåtanden för våra patienter? Här kommer en ny chans att ta del av Maja Jägervalls populära föreläsning där vi fördjupar oss i ämnet och diskuterar praktiska exempel.

Journalen är vårt arbetsredskap som logopeder. Journalen är även patientens källa till kunskap och information om sin vård. Idag är journalen tillgänglig för den som vill läsa sin journal. Enligt lag ska journalen tillgänglig och begriplig för patienten och/eller patientens anhöriga. Vad innebär egentligen mottagaranpassad kommunikation och hur kan vi skriva mer tillgängliga journaler och utlåtanden?

Logopedförbundet bjuder in till digital föreläsning som ger kompetensutveckling i hur man skriver journal och texter/brev till patienter och gör dem mer begripliga.  Föreläsningen belyser vikten av att mottagaranpassa den skriftliga informationen till patienten och skriva lättläst. Föreläsningen innehåller även praktiska moment med relevanta texter.

Vi vill särskilt uppmuntra arbetslag att gå på den här föreläsningen gemensamt, och för logopedstudenter är den ett utmärkt komplement till det man får till sig i ämnet på grundutbildningen.

Kommentarer om föreläsningen
"Den här utbildningen hade jag behövt min första vecka på jobbet.”, ”Jag hoppas att den här utbildningen blir obligatorisk för alla som ska jobba här", "Konkreta tips och hands-on", "Bra analys av aktuellt läge för oss logopeder".

Föreläsare Maja Jägervall är legitimerad logoped och språkrådgivare.

Plats: Zoom
Tid: Måndag 28/11 klockan 13:00-15:00
Kostnad: 450 kronor/person ex. moms

 
Vid frågor kontakta kursansvarig Julia Andersson, julia.andersson@logopedforbundet.se

 

Kalender

jan
26

26 januari 2024, 08:30 – 15:00

Röstergonomiskt nätverksmöte

Zoom

feb
01

01 februari 2024, 13:30 – 15:00

Nationellt nätverk barn- och ungdomshabilitering

Digitalt

mar
06

06 mars 2024

Europeiska logopedidagen