Akademiker i samhällsbärande professioner

Bäst före-datum på kunskap och kompetens – vad ska du ha koll på?

10 februari 2023, 12:00 – 13:00

Plats: Plats: Online

Välkommen på ett spännande och kostnadsfritt webbinarium om kunskap och kompetensutveckling!

Ekon Dr Lena Lid FalkmanDen viktigaste kunskapen att hantera kommer att bli den att kunna lära nytt och lära om. Att hantera nya system och nya arbetssätt och nya uppgifter.

Många jobb kommer försvinna, men fler kommer att skapas – inte i någon avlägsen framtid utan i vår närtid. Vi kommer hela tiden behöva tänka upskill* & reskill*.

Hur kan vi som individer, team och verksamheter ta emot förändringen och vara med och skapa den, i stället för att vänta på att den ska hända? Vilka kunskaper och kompetenser kommer vi att behöva? Hur kan vi utbilda/ombilda och utveckla oss? Och kommer vi ens att prata om tjänstemän och arbetare framöver?

Föreläsningen kommer att hållas av Ekon Dr Lena Lid Falkman som kommer att med stora drag måla en tavla med historia och spaning för framtid för att göra oss redo för det nya kunskapssamhället. Ekon Dr Lena Lid Falkman är affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid KAU.

Praktisk information & anmälan

Livesändning på webben – länken skickas ut till alla anmälda någon dag före webbinariet.

Alla intresserade är välkomna och deltagande är kostnadsfritt. Anmäl dig senast den 9 februari på denna sida och tipsa gärna dina kollegor och bekanta!

*Vad är upskill och reskill?

Upskill: att uppdatera sin kompetens genom att vidareutveckla sig för att hänga med i utvecklingen i samhället och inom den bransch man verkar i.

Reskill: att få ny kompetens genom att ombilda sig till en ny profession, då tidigare arbetet försvunnit eller för karriärbyte.

Kalender

feb
07

07 februari 2023, 12:30

Styrelsemöte för SRAT:s förbundsstyrelse

Digitalt

feb
09

09 februari 2023, 08:00 – 09:10

Webbinarium: Forskningen och lönen

Digitalt via Zoom

feb
10

10 februari 2023, 12:00 – 13:00

Bäst före-datum på kunskap och kompetens – vad ska du ha koll på?

Plats: Online