Akademiker i samhällsbärande professioner

Facklig frukost: Jobb och familjeliv

07 september 2021, 08:30 – 09:00

Plats: Digitalt via Zoom

SRAT bjuder in till facklig frukost på tema att kombinera jobb med familjeliv där SRATs förhandlare Åsa Arkestål förtydligar rättigheter och möjligheter med att kombinera föräldraskap och jobb.

Bild med koppling till kursen

Med korta tips och smarta råd vill SRAT stötta dig som är förälder i arbetslivet och dig som vill skapa en föräldravänlig arbetsplats. SRATs förhandlare Åsa Arkestål förtydligar vad som gäller angående föräldraledighet, vab och arbetsmiljö.

Under hösten kommer det vara aktuellt att diskutera hur en tillbakagång till arbetsplatserna kan vara familjevänlig då vardagslogistiken och stressen för många har lättat under pandemirestriktionerna.

Andra frågor som kan uppstå på temat är ofta: Hur länge kan jag vara föräldraledig? Är jag med i lönerevisionen under föräldraledigheten? Kan mina arbetsuppgifter förändras när jag är föräldraledig? Hur ska jag göra med mötestider som ofta krockar med att lämna/hämta barn?

Skicka gärna in dina egna frågor och funderingar runt jobb och familjeliv i förväg till Amanda Sjöquist, amanda.sjoquist@srat.se, då tiden för att ställa frågor under webbinariet är begränsad. Gärna senast den 3 september!

SRATs fackliga frukostar är en serie korta webbinarier för nyfikna medlemmar och förtroendevalda med syfte att bygga facklig kunskapsgrund.

När du anmält dig får du en bekräftelse på deltagande. Länken till webbinariet skickas ut två dagar innan start.

Webbinariet kommer att spelas in och kan ses efter inloggning på SRAT Play. Om du önskar vara anonym går det bra att ändra till ett fiktivt namn när du ansluter.

Är du inte medlem i SRAT? Läs mer och bli medlem

Det lönar sig att vara medlem i SRAT!


Sista anmälningsdatum: 2021-09-03

Du måste logga in för att kunna anmäla dig.

Kalender

sep
01

01 september 2021, 08:30 – 17:00

Fördjupningskurs för förtroendevalda inom kommuner

Digitalt via Zoom

sep
07

07 september 2021, 08:30 – 09:00

Facklig frukost: Jobb och familjeliv

Digitalt via Zoom

sep
07

07 september 2021, 12:30

Förbundsstyrelse

Digitalt eller SRATs kansli