HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2022-04-04

Sofia Strand - Ny ledamot i styrelsen

Sofia Strand har anslutit till styrelsen i HälsoAkademikerna från och med våren 2022.

HälsoAkademikerna upplever jag som en spännande och viktig yrkesförening vilken jag nu ser fram emot att engagera mig mer i. Min vision är att vi i Sverige ska ha världens friskaste befolkning. Hälsofrämjande insatser ska även ständigt finnas som en given punkt på den politiska agendan och i arbetslivet. HälsoAkademikernas insatser ska vara en bidragande faktor på denna resa, bland annat genom att fler folkhälsovetare, idrottsvetare och hälsovetare både uppmärksammas och bidrar med tydliga roller på arbetsmarknaden och i samhället utifrån deras värdefulla utbildning.  

Kort och gott har jag god erfarenhet i att arbeta med en rad olika projekt och uppdrag inom offentlig, privat och ideell sektor, där fokus varit inom idrott, friskvård och (folk)hälsa. Med dessa uppdrag i ryggsäcken, kombinerat med min kandidatexamen i idrottsvetenskap och magisterexamen i folkhälsovetenskap, tror jag att jag kan bidra på ett bra sätt till HälsoAkademikerna. Jag håller även på att utbilda mig inom digital marknadsföring, vilket kommer att vara mitt ansvarsområde här i styrelsen och föreningen. I dagsläget arbetar jag heltid i Halmstad som verksamhetsutvecklare och hälsoinspiratör, samt extra som gruppträningsinstruktör. Ideellt engagerar jag mig även i Rädda Barnens styrelse, på såväl lokalnivå som distriktsnivå.

En stor del av min fritid spenderas med mycket aktiviteter. Jag älskar att vara kreativ med att göra olika musiklistor för olika ändamål, som jag gärna lyssnar på såväl hemma som under träning och längs mina långa promenader längs havet. Jag dansar och sjunger i princip varje dag, kanske snarare gärna än bra. Idrott är en stor del i mitt liv, framförallt fotboll och handboll som jag dessutom själv varit föreningsaktiv i under hela mitt ungdomsliv. Jag älskar även att resa, inrikes som utrikes, långt som kort. En av mina favoritresor var helt klart till Paris under fotbolls- EM 2016, där jag och en vän upplevde den magiska stämningen mellan Sverige och Irland på Stade de France. Samtidigt som jag älskar att resa trivs jag hur bra som helst hemma i Halmstad. Många helgresor går dock till Borstahusen, min uppväxtort i Skåne, där jag har hela min släkt som står mig varmt om hjärtat.  

Det ska bli superroligt att vara med på HälsoAkademikernas resa och att få möta er medlemmar i olika sammanhang! 

Nu kör vi!

Senaste nyheter

20 juni 2022, 13:02

Arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle

Den 23 maj deltog HälsoAkademikerna på en arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle och träffade...

14 juni 2022, 19:58

Ordförande har ordet

Nya styrelsen har i maj haft sitt första internat. Det är så befriande att återigen kunna träffas...

13 juni 2022, 12:00

Saco Studenttråds Kongress 2022

En fantastik och lärorik upplevelse. Det var väldigt kul att se att så många lade till yrkanden...