HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2022-04-04

Philip Gallardo - Ny ledamot i styrelsen

Ett nytt namn i styrelsen är Philip Gallardo.

Jag är utbildad idrottstränare och tog min kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Örebro Universitet, 2020. Utbildningen var omfattade och har hjälp mig se hur fysisk aktivitet/träning kan användas för flera olika syften. Mitt intresse för hjärnhälsa och idrottsforskning, ledde mig till att vidareutbilda mig och idag studerar jag masterprogrammet i idrott, med inriktning idrottsfysiologi och idrottsmedicin. Jag befinner mig på min sista termin på programmet och skriver just nu min D-uppsats kring mental hälsa hos äldre och hur det påverkas av fysiskt aktivitetsmönster. 

Jag har både ett teoretiskt och praktiskt intresse att förstå mer kring hur fysisk aktivitet och träning kan användas för att förbättra den allmänna hälsan, kognitiva funktioner och muskelstyrkan. På fritiden är jag väldigt aktiv och jag tar hjälp av den forskning som jag har läst för att förbättra träningseffekten. Testandet av teorier i praktiken är något jag finner ytterst stimulerande. 

Vidare sagt gillar jag även att programmera, analysera data och väldigt nyfiken att lära mig mer om sociala medier, färdigheter som kan ökar mina karriärmöjligheter på mitt nuvarande jobb som växeloperatör på IT-avdelningen vid Örebro Universitet, samt ger mina större chanser att kunna forska. 

Jag kom i kontakt med HälsoAkademikerna via en medlemsenkät på mejlen och efter jag fick en överblick på hur jag kunde bidra, såg jag en möjlighet att spetsa mina kompetenser och samtidigt engagera mig i en förening som står för mina egna framtidsvisioner; bidra med forskning och folkhälsa samt göra det lättare att få jobb för hälsovetare. 

Av detta skäl blev det en självklarhet att engagera mig i styrelsen, när mitt driv till att ständigt försöka bli bättre är fördel för att göra arbete med hög kvalitet, samtidigt som det sociala stödet ger mig drivkraft till att utvecklas mera. Mina förhoppningar med rollen som styrelseledamot är att kunna marknadsföra idrott/träning, folkhälsa och verkligen kunna göra en skillnad hälsovetares förutsättningar på arbetsmarknaden. 

Senaste nyheter

11 oktober 2022, 21:00

Change the game – aktivitetsdagen 2022

Change the game avslutas varje år med en stor aktivitetsdag där barn får prova på rörelse och...

11 oktober 2022, 20:54

Change the game konferens

Som tidigare styrelsemedlem i HälsoAkademikerna och trogen besökare i Umeå sedan starten så kände...

11 oktober 2022, 20:41

Change the game och intervju med verksamhetsledaren Tom Englén

Change the game i Umeå startades 2014 med syfte att främja fysisk aktivitet i Umeå med omnejd....