HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2022-10-11

Ordförande har ordet!

Första nyhetsbrevet efter sommaren och hösten är redan väletablerad. Även vintern är igång i de nordligaste delarna hörde jag.Styrelsen har rivstartat hösten med väldigt mycket på agendan.

Först ut var styrelseinternat i september förlagt till Umeå. Vi planerade in det så att hela styrelsen kunde få uppleva delar av Change the game som hade sin årliga konferens i mitten av september. De är ett kunskapscentrum för arbetet med rörelserikedom i Sverige. Läs flera artiklar om stiftelsen Change the game i nyhetsbrevet. 

I mitten av oktober träffas en arbetsgrupp bestående av representanter från styrelsen tillsammans med ett tiotal representanter från utbildningsprogrammen inom idrott, hälsa och folkhälsa från högskola/universitet. Syftet att fortsätta det så viktiga arbetet med s.k. Kompetensprofiler, projektet som har som mål att skapa en tydlighet på arbetsmarknaden och för yrken kopplade till vården även driva processen för en legitimation. Vi kommer under två dagar arbeta konkret för att ta fram förslag på kompetensprofiler för en rad olika yrken.

Vi har precis startat igång arbetet med att återigen, efter pandemin, arrangera en konferens med föreläsningar för er medlemmar. Denna konferens har tidigare gått under namnet Hälsovetardagen och är något vi arrangerat återkommande sedan cirka 8-10 år. Vi kommer namnge konferensen Temakonferens tillsvidare då Hälsovetardag kan låta för snävt och vi missar en bredd av deltagare. Temakonferensen kommer bli i mars och sannolikt i samarbete med någon högskola/universitet. Datum kommer beslutas inom närmaste månaden så håll utkik i våra sociala medier och hemsidan.

Jag avslutar med en stående inbjudan att delta i föreninges arbete med något av allt vi arbetar med. En fackförening är inte starkare än dess medlemmar. Men styrkan att påverka kommer ifrån aktivitet från er medlemmar. Antingen i er egen situation på tex din arbetsplats eller i ett större perspektiv att bidra med något i föreningens arbete för en starkare status på arbetsmarknaden.

Ta hand om er själva och varandra!

Andreas Lövdahl
Ordförande

 

Senaste nyheter

03 februari 2023, 06:50

Arbetsmarknadsdag

Välkommen till en eftermiddag tillsammans med HälsoAkademikerna!

22 december 2022, 10:06

Kompetensprofiler - projektet tar fart

Den 18-19 oktober på GIH i Stockholm hölls workshop med representanter från olika lärosäten med...

22 december 2022, 10:04

HälsoAkademikernas temakonferens 2023

15 mars 2023: Plats: Göteborgs universitet