HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2022-04-04

Josefine Jönsson - Ny ledamot i styrelsen

På stämman den 8 mars valdes Josefine Jönsson in i HälsoAkademikernas styrelse.

Jag är utbildad hälsopedagog och tog min examen i kostvetenskap vid Göteborgs Universitet, 2013. Vidareutbildade mig därefter i bland annat hälsoekonomi, organisation och ledarskap och hälsoprofilbedömning. Efter studierna har jag arbetat som hälsoutvecklare i flera års tid och driver nu sedan ett år tillbaka mitt eget företag Happy Performance. Är uppväxt i den lilla orten Kävlinge i Skåne men bor sedan flera år i vackra Helsingborg. Jag är en fd. elitidrottare med fler nationella och internationella medaljer i både simning och drakbåtspaddling. På fritiden är jag fortfarande väldigt aktiv och tränar bland annat crossfit, styrketräning och löpning.

I mitt nuvarande arbete som hälsoutvecklare och arbetsmiljöstrateg, ser jag hur viktigt det är att ha ett kvalitativt arbetsmiljöarbete baserat på verksamhetens risk- och friskfaktorer. Hälsovetare har där en stor nyckelfunktion med deras breda kompetens, till att utveckla och förbättra arbetsmiljön och hälsan samt öka frisknärvaron.

Anledningen till att jag först blev medlem i HälsoAkademikerna när jag studerade 2012 var främst att få hjälp och råd att komma ut i arbetslivet som hälsovetare, samt att ta del av alla den kompetens som Hälsoakademikerna bistår med. 

När jag i år valde att engagera mig i styrelsen så såg jag det som en möjlighet att kunna stärka hälsovetarnas yrkesroll på arbetsplatser. Jag såg det även som en möjlighet att dela med mig av erfarenhet och utmaningar som jag har samlat på mig som hälsoutvecklare på över 200 arbetsplatser.

Senaste nyheter

11 oktober 2022, 21:00

Change the game – aktivitetsdagen 2022

Change the game avslutas varje år med en stor aktivitetsdag där barn får prova på rörelse och...

11 oktober 2022, 20:54

Change the game konferens

Som tidigare styrelsemedlem i HälsoAkademikerna och trogen besökare i Umeå sedan starten så kände...

11 oktober 2022, 20:41

Change the game och intervju med verksamhetsledaren Tom Englén

Change the game i Umeå startades 2014 med syfte att främja fysisk aktivitet i Umeå med omnejd....