HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2022-06-20

Arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle

Den 23 maj deltog HälsoAkademikerna på en arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle och träffade studenterna på det idrottsvetenskapliga programmet.

Arbetsmarknadsdagen arrangerades av studenterna på det idrottsvetenskapliga programmet som en del av ett projektarbete som ingår i en av kurserna de läser. Upplägget för dagen bestod av både en monteryta med utställare där studenterna kunde mingla runt samt två arrangerade föreläsningar som riktade sig till idrottsvetarstudenterna. 

HälsoAkademikerna hade en egen monter uppställd dit studenterna kunde komma för att ställa frågor, få information om föreningen, delta i en tävling och få trevliga goodies. Under dagen höll HälsoAkademikernas ordförande Andreas Lövdahl och vice ordförande Jessica Tallbacka även i en timmes lång föreläsning för studenterna där de berättade mer utförligt om föreningen och det nuvarande arbetet som styrelsen arbetar med, samt vilka fördelar som finns med att vara medlem och engagera sig fackligt. Under föreläsningen diskuterades även ämnen till examensarbeten, utmaningar på arbetsmarknaden och vad som är viktigt att tänka på som idrottsvetare på väg ut i arbetslivet. Det blev även många inspel från studenterna själva vilket HälsoAkademikerna tycker är väldigt kul och värdefullt.

HälsoAkademikerna är väldigt glada att ha blivit inbjudna till detta och ser redan fram emot idrottsvetarstudenternas nästa arbetsmarknadsdag om ett år! 

Senaste nyheter

11 oktober 2022, 21:00

Change the game – aktivitetsdagen 2022

Change the game avslutas varje år med en stor aktivitetsdag där barn får prova på rörelse och...

11 oktober 2022, 20:54

Change the game konferens

Som tidigare styrelsemedlem i HälsoAkademikerna och trogen besökare i Umeå sedan starten så kände...

11 oktober 2022, 20:41

Change the game och intervju med verksamhetsledaren Tom Englén

Change the game i Umeå startades 2014 med syfte att främja fysisk aktivitet i Umeå med omnejd....