HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2022-06-20

Arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle

Den 23 maj deltog HälsoAkademikerna på en arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle och träffade studenterna på det idrottsvetenskapliga programmet.

Arbetsmarknadsdagen arrangerades av studenterna på det idrottsvetenskapliga programmet som en del av ett projektarbete som ingår i en av kurserna de läser. Upplägget för dagen bestod av både en monteryta med utställare där studenterna kunde mingla runt samt två arrangerade föreläsningar som riktade sig till idrottsvetarstudenterna. 

HälsoAkademikerna hade en egen monter uppställd dit studenterna kunde komma för att ställa frågor, få information om föreningen, delta i en tävling och få trevliga goodies. Under dagen höll HälsoAkademikernas ordförande Andreas Lövdahl och vice ordförande Jessica Tallbacka även i en timmes lång föreläsning för studenterna där de berättade mer utförligt om föreningen och det nuvarande arbetet som styrelsen arbetar med, samt vilka fördelar som finns med att vara medlem och engagera sig fackligt. Under föreläsningen diskuterades även ämnen till examensarbeten, utmaningar på arbetsmarknaden och vad som är viktigt att tänka på som idrottsvetare på väg ut i arbetslivet. Det blev även många inspel från studenterna själva vilket HälsoAkademikerna tycker är väldigt kul och värdefullt.

HälsoAkademikerna är väldigt glada att ha blivit inbjudna till detta och ser redan fram emot idrottsvetarstudenternas nästa arbetsmarknadsdag om ett år! 

Senaste nyheter

20 juni 2022, 13:02

Arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle

Den 23 maj deltog HälsoAkademikerna på en arbetsmarknadsdag på Högskolan i Gävle och träffade...

14 juni 2022, 19:58

Ordförande har ordet

Nya styrelsen har i maj haft sitt första internat. Det är så befriande att återigen kunna träffas...

13 juni 2022, 12:00

Saco Studenttråds Kongress 2022

En fantastik och lärorik upplevelse. Det var väldigt kul att se att så många lade till yrkanden...