HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2018-12-13

Ny skribent till Hälsovetaren

Jag heter Marit Eriksson och är ny skribent i Hälsovetaren. Jag kommer främst att skriva om relevant forskning och intressanta rapporter som presenteras inom vårt område.

Jag har tidigare varit aktiv i styrelsen i föreningen som då hette SVIP, Sveriges Idrottspedagogiska förening. Jag har, som ni då förstår, en bakgrund som idrottspedagog, som jag utbildade mig till i Umeå för ganska länge sedan. Efter några yrkesverksamma år i skolans värld valde jag att bygga på med en forskarutbildning i folkhälsovetenskap med inriktning mot epidemiologi vid Karolinska Institutet. Jag arbetar idag med folkhälsofrågor, epidemiologisk bevakning, forskning, undervisning och handledning inom Region Jönköpings län. Forskningsmässigt är mitt intresse barn och ungdomars hälsa och levnadsvanor, men i mitt dagliga arbete jobbar jag med folkhälsofrågor i stort.

Varför skriva i Hälsovetaren då? Jag har ett intresse av att skriva även annat än vetenskapliga artiklar och rapporter. Efter en skrivarkurs vill jag utveckla denna sida och ser fram emot att få göra det och samtidigt skriva om hälsofrågor ur olika perspektiv.

På återhörande!

 

Senaste nyheter

03 februari 2023, 06:50

Arbetsmarknadsdag

Välkommen till en eftermiddag tillsammans med HälsoAkademikerna!

22 december 2022, 10:06

Kompetensprofiler - projektet tar fart

Den 18-19 oktober på GIH i Stockholm hölls workshop med representanter från olika lärosäten med...

22 december 2022, 10:04

HälsoAkademikernas temakonferens 2023

15 mars 2023: Plats: Göteborgs universitet