HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2021-10-04

Ordförande har ordet

I detta nummer har vi fokuserat mycket på att berätta för dig om hur fackföreningen du är medlem i fungerar. Det är viktigt tycker vi i styrelsen att du som medlem förstår vad du kan förvänta dig av ditt medlemskap men även förstår hur viktigt det är att du som medlem engagerar dig i någon form i föreningens arbetet.

I detta nummer har vi fokuserat mycket på att berätta för dig om hur fackföreningen du är medlem i fungerar. Organisationen, verksamhetsområden, ideellt arbete, medlemsengagemang, med mera.

Det är viktigt tycker vi i styrelsen att du som medlem förstår vad du kan förvänta dig av ditt medlemskap men även förstår hur viktigt det är att du som medlem engagerar dig i någon form i föreningens arbetet.

Ett engagemang kan vara allt från att svara på enkäter om exempelvis ditt medlemskap eller löner till att ta på sig ett tvåårigt styrelseuppdrag.

Det kan även vara att inkomma med frågor och synpunkter på föreningens verksamhet eller att skriva inlägg på föreningens Facebook.

Alla ni yrkesaktiva arbetar varje dag med sånt som är väldigt intressant för våra studerandemedlemmar. Dela med er av er arbetsvardag genom att skriva några rader eller bli intervjuad till nyhetsbrevet.

Vi önskar att ni är ”örat mot rälsen” dvs hjälper oss att omvärldsbevaka. När ni dyker på något ni tycker är intressant, är ett problem, är en möjlighet, etcetera, så hör av er till styrelsen så vi får reda på saker som händer ute i arbets- och studentlivet.

Apropå medlemsengagemang så har vi under vår/sommar haft en medlemsenkät ute. Vi har glädjande nog fått 36 % svarande, vilket på en enkät av detta slag är ett bra resultat.

Vi kommer nu under oktober arbeta med enkäten för att sen ta med resultatet i verksamhetsplaneringen för 2022 och framåt.

Som ni säkert läst i diverse utskick så kommer SRAT hålla en extra stämma 22 oktober. Den enda punkten blir val av en ny förbundsstyrelse. Jag kommer även denna gång att stå till förfogande för omval. Jag vill efter den märkliga och besvärliga tiden med framför allt en pandemi, men även skakiga regeringsbildningar och LAS utredningar, fortsätta i förbundsstyrelsen och bidra med den erfarenhet som dessa 21 år i styrelsen gett.

Även om restriktionerna nu släppts så vill jag uppmana alla att fortsätta ett ansvarsfullt beteende. Alla som har en inblick i folkhälsa/epidemiologi vet att det finns andra sjukdomar som smittar via kontakt än Covid19. Vi tjänar alla på att hålla oss friska men jag tänker mycket på alla hjältar inom vården som har det tufft även utan en pandemi.

Tänk på dem nästa gång du öppnar en dörr med handen eller trycker på en hissknapp med ditt finger istället för armbågen.

Fortsätt således att i viss mån hålla i och hålla ut, men framförallt tänk på hur du beter dig.

Senaste nyheter

03 februari 2023, 06:50

Temakonferens - Idrotten och Barnkonventionen

Den 15 mars pågår HälsoAkademikernas temakonferens i Göteborg! I år är temat "Idrotten och...

22 december 2022, 10:06

Kompetensprofiler - projektet tar fart

Den 18-19 oktober på GIH i Stockholm hölls workshop med representanter från olika lärosäten med...

22 december 2022, 10:04

HälsoAkademikernas temakonferens 2023

15 mars 2023: Plats: Göteborgs universitet