HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2021-04-11

Val av ny styrelseledamot

Kristin är hälsopedagog och rehabassistent som coachar individer att komma tillbaka efter sjukdom eller skada. Hon har nu valt att kandidera till posten som styrelseledamot i HälsoAkademikerna eftersom hon vill påverka frågor inom branschen som hon brinner för.

Hej!                                                                                 

Mitt namn är Kristin och jag är utbildad Hälsopedagog och kandidat till fyllnadsvalet. Jag tog min kandidatexamen i idrottsvetenskap från Gymnastik och Idrottshögskolan i juni 2020.

Just nu arbetar jag som rehabassistent på Aleris rehabstation. Dit kommer personer som har behov av rehabträning och där jag coachar och hjälper individerna att komma tillbaka till vardagen efter sjukdom/skada.

Jag brinner för det preventiva arbetet med hälsa och vill därför bli en del av styrelsen för att kunna påverka dessa frågor ännu mer samt få ta del av andras erfarenheter och kunskap inom hälsostrategiskt arbete. 

För mig är det viktigt att vi med en kandidat inom idrott och folkhälsa enklare ska komma in på arbetsmarknaden för att på så sätt kunna förändra hur samhället idag arbetar med både den psykiska och fysiska hälsan.

Jag anser att vi med dessa typer av utbildningar och kompetens har otroligt mycket att bidra med. Genom att få sitta med i styrelsen där frågor som dessa behandlas hoppas även jag kunna bidra med min egen kunskap och erfarenhet från både utbildning och nuvarande arbete.

Senaste nyheter

03 februari 2023, 06:50

Temakonferens - Idrotten och Barnkonventionen

Den 15 mars pågår HälsoAkademikernas temakonferens i Göteborg! I år är temat "Idrotten och...

22 december 2022, 10:06

Kompetensprofiler - projektet tar fart

Den 18-19 oktober på GIH i Stockholm hölls workshop med representanter från olika lärosäten med...

22 december 2022, 10:04

HälsoAkademikernas temakonferens 2023

15 mars 2023: Plats: Göteborgs universitet