HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2021-10-03

Medlemsförmåner och karriärstöd

Som medlem i HälsoAkademikerna och SRAT kan du ta del av förmåner, både i form av rabatter och erbjudanden samt olika former av karriärstöd.

I dagsläget kan du ta del av erbjudanden på banktjänster och bolån genom DanskeBank och SEB, förmånliga försäkringar genom Folksam och avtalstjänster genom Lexly. Lexly erbjuder bland annat kostnadsfri familjejuridisk rådgivning tillsammans med en jurist samt möjlighet att skriva kostnadsfria avtal online t.ex. testamente, äktenskapsförord och samboavtal.

Som medlem ingår även STAT hälsoskydd (sjukförsäkring) och SRAT inkomstförsäkring.

Ytterligare en förmån du får genom ditt medlemskap är medlemstidningen Essens samt kostnadsfria webbinarier inom olika ämnen.

Oavsett om du är student eller yrkesverksam kan du del del av olika former av karriärstöd genom SRAT. Ett första steg är att låta en expert se över ditt CV och personligt brev. Du kan även använda tjänsten Cowrite kostnadsfritt som medlem. Fler och fler rekryterare använder idag LinkedIn och det är därför viktigt att ha en uppdaterad profil. Även detta kan du få hjälp med för att på så sätt öka dina chanser att nå ut till rekryterare.

Är du nyutbildad eller vill byta yrkesinriktning kan ett karriärsamtal vara ett steg i rätt riktning. Likaså om du vill starta eget men behöver stöd för att komma igång.

Har du blivit erbjuden arbetsintervju? Grattis! Du är varmt välkommen att höra av dig för att få intervjucoachning med syftet att komma så förberedd du kan inför intervjun. På SRATs hemsida kan du även ta del av lönestatistik vilket kan vara värdefullt inför löneförhandling.

Mer info om våra erbjudande, vad de olika stöden innebär och hur du bokar dig hittar du på hemsidan www.halsoakademikerna.se eller www.srat.se

Senaste nyheter

03 februari 2023, 06:50

Temakonferens - Idrotten och Barnkonventionen

Den 15 mars pågår HälsoAkademikernas temakonferens i Göteborg! I år är temat "Idrotten och...

22 december 2022, 10:06

Kompetensprofiler - projektet tar fart

Den 18-19 oktober på GIH i Stockholm hölls workshop med representanter från olika lärosäten med...

22 december 2022, 10:04

HälsoAkademikernas temakonferens 2023

15 mars 2023: Plats: Göteborgs universitet