HälsoAkademikerna. Yrkesföreningen för akademiker
inom idrott, friskvård, hälsa och folkhälsa. En del av SRAT

2021-01-30

Boktipset

Motivationsrevolutionen krossar myten om piskan och moroten som bästa sättet att skapa motivation och beskriver istället hur man lägger grunden till hållbar motivation.

Vad är det egentligen som får mig att vilja göra mitt yttersta för att få en arbetsuppgift genomförd? Varför är jag mer motiverad än andra att göra en viss sak och vice versa? Hur kommer det sig att yttre belöningar (exempelvis lön) inte är det viktigaste för att skapa motivation?

Författarna Magnus Lindwall, professor med bakgrund som idrottspedagog, och Olof Röhlander, mental coach, har skrivit en bok som handlar om just detta, Motivationsrevolutionen. De beskriver på ett pedagogiskt och intressant sätt varför myten om piskan och moroten inte bara inte fungerar så bra utan varför den till och med kan vara skadlig för vår motivation.

I boken beskriver Magnus och Olof den forskning som genomförts gällande självbestämmandeteorin (self determination tehory) de senaste 50 åren och vad det beror på att den fått så dåligt genomslag trots sin överlägsenhet ur ett motivationsperspektiv.

Självbestämmandeteorin är egentligen forskningen om varför man gör som man gör. Vilka delar som påverkar, exempelvis inre motivation, miljöfaktorer och psykologiska behov samt hur man bygger hållbar motivation över tid.

Oavsett om man är chef, förälder, medarbetare eller coach så har man varit med om tillfällen när andra behöver motiveras att utföra sin uppgift. I boken får man många bra och användbara tips på hur man kan tänka och agera för att ge både sig själv och andra bästa möjliga motivation. Hur man helt enkelt går från temporär tändning till livslång låga som undertiteln är på boken.

Trots att det är en bok i självhjälpsspektrat är den intressant då den är väl grundad i den vetenskapliga myllan. Och även om själva teorin inte fått så stort genomslag ännu, även om författarna jobbar på det, så känns den självklar när de beskriver den. De lyckas med att göra den gripbar och det ska bli intressant att se hur framtiden utvecklas. Redan idag ser man en del mer progressiva arbetsplatser anamma tankarna i självbestämmandeteorin medans många andra är fasta i sina gamla vanliga hjulspår. Det ska bli intressant att följa utvecklingen de kommande åren och se om den får ytterligare genomslag. Jag ser helt enkelt fram mot att slippa läsa en del två om tio år och istället se att själva ”revolutionen” har slagit igenom i den breda massan.

Senaste nyheter

03 februari 2023, 06:50

Temakonferens - Idrotten och Barnkonventionen

Den 15 mars pågår HälsoAkademikernas temakonferens i Göteborg! I år är temat "Idrotten och...

22 december 2022, 10:06

Kompetensprofiler - projektet tar fart

Den 18-19 oktober på GIH i Stockholm hölls workshop med representanter från olika lärosäten med...

22 december 2022, 10:04

HälsoAkademikernas temakonferens 2023

15 mars 2023: Plats: Göteborgs universitet