Ordföranden har ordet!

Målsättning att omorganisera och ha en tydligare representation i styrelsen. 

Barnkonventionen och idrottsrörelsen

Barnkonventionen beskriver alla barns rättigheter över hela världen och är viktig att införliva inom idrottsrörelsen.

Hälsopedagoger inom skola

Att arbeta hälsofrämjande och förebyggande inom skolan är mycket viktigt! Här intervjuas en hälsopedagog som brinner för det arbetet.

Dansa för att må bra!

 ”Jag har blivit mycket mer självsäker tack vare dansen. Den får mig att bli stark på insidan.” Kravlös dans förbättrar tjejers psykiska hälsa.

Fysisk aktivitet hos unga med diabetes

Fysisk aktivitet som blodsockersänkande medicin har visat sig effektiv för unga typ 1-diabetiker. 

Hälsoförskolan Högkullen

I augusti hade hälsoförskolan i Örkelljunga sin officiella invigning. I en intervju med projektledaren, Li Merander, får vi veta mer om projektet från start till nutid.

Kravprofil för hälsopedagoger

Hälsopedagoger fokuserar på hälsofrämjande faktorer. Läs mer om den nyligen framtagna formella kravprofilen för yrkesgruppen hälsopedagoger.

Hälsoriksdagen 2019

Hälsoriksdagen är en mötesplats mellan politiker och aktörer, intresseorganisationer och frivilligsektor inom folkhälsoområdet. Under Hälsoriksdagen debatteras mycket viktiga frågor för en bättre och hållbar hälsa.

Vi söker dig!

Är du student och vill dela med dig av dina erfarenheter från att vara student på ett program inom folkhälsa, hälsa eller idrott?

Engagera dig!

Vill du vara med på en spännande resa för dig själv och vår bransch? Då ska du ta chansen att engagera dig i föreningens arbete!

Artiklar inom hälsa

Vi söker ständigt efter intressanta artiklar till hälsovetaren, både från arbets- och studentlivet.

Tveka inte att skriva till oss!

Vill du jobba i projekt?

HA söker projektledare och projektdeltagare samt dig som vill stötta föreningen på andra sätt. Ta chansen att både göra något för vår bransch samt inte minst för dig själv.