Akademiker i samhällsbärande professioner

2020-12-14

Studentrapport dec 2020

 Fatima Omarin och Liz Berne på ögonakuten-utbildningsmottagningen

Redan inne på år tre, termin fem. Hjälp vad tiden har gått fort! Undervisningen och St Eriks ögonsjukhus har flyttat till nya lokaler och det är verkligen kul att vi hann få uppleva det!

Fotot ovan: Fatima Omarin och Liz Berne på
ögonakuten-utbildningsmottagningen

Patientpassen i slutet av termin fyra blev inställda på grund av covid-19 och alla studier lades hastigt om till digital undervisning. Detta har fortsatt in på termin 5 och kommer att följa fram till examen. Det fungerar helt okej men det är lite tomt utan sina kurskamrater såklart. Patientpassen är igång och även ett nytt projekt där vi får vara med och ta hand om patienter på akuten tillsammans med ögonläkare. Det är verkligen jätteroligt och man lär sig så otroligt mycket!

Praktiken i termin fyra blev också den inställd för många men vi har till januari på oss att slutföra den. Jag har precis haft min och är så tacksam för det omhändertagande jag fick och den kunniga optikern jag hade äran att ha som handledare.

Nu är  slutspurten kvar med linstillpassningar av stabila linser, patienter till portfolion, progressivprojektet och examensarbetet i fokus. Längtar tills jag får min legitimation såklart, men njuter varje gång vi är i skolan och fortfarande har tillgång till vår fantastiska lärarkår!  På med munskydd och visir så syns vi!

Liz Berne
optikerstudent mitt i coronapandemin

Senaste nyheter

10 juni 2021, 15:36

Gravid under coronapandemin

Svenska myndigheter har bedömt att kvinnor i ett senare skede av sin graviditet befinner sig i en...

26 februari 2021, 14:11

Nedslag optiker: Sebastian Strand

Examensår: 2008. Arbetar på Ögonmottagningen, Länssjukhuset Kalmar

25 februari 2021, 14:48

Schemaläggning och röda dagar

Jag får ofta frågan från optiker angående hur det fungerar med schemaläggning för röda dagar. Vad...