En del av SRAT

2020-06-30

Nyhetsbrev Sommar 2020

Glad sommar till alla våra medlemmar!

Trots att det är en sommar olik någon annan, speciellt för vårdyrken, ser vi till att nyhetsbrevet kommer ut. Vi i styrelsen hoppas att ni får en god och utvilande semester, det har ni förtjänat!   

Sedan det förra nyhetsbrevet har projektet FramtidsAudionomerna Sverige (FAS) fortgått och projektledaren tillika styrelseledamot Robert Blomfjord har i samråd med SRAT:s studenthandläggare Amanda Backlund satt ihop en handlingsplan för kommande läsår. Då Robert precis tog examen behövs engagerade studenter som kan vara med och föra FAS från att vara ett projekt till att bli ett etablerat nätverk och studentsektion till SRAT Audionomerna. Om du är student och vill ta möjligheten att engagera dig i det här, kontakta då Robert via mail Robert_blomfjord@hotmail.com. Att engagera sig är att investera i sig själv. Ni studenter är framtiden! 

Myndigheten för delaktighet har också gjort en kartläggning om hur det både lokalt och regionalt går att öka förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att ha en aktiv fritid. I enkäten som vi hjälpte till att skicka ut i höstas var ungefär 20% av de tillfrågade audionomer. Vi tycker alltid att det är bra när audionomer får tillfälle att synas och höras, speciellt i regeringsuppdrag och därför vill vi passa på att uppmärksamma detta, samt även den viktiga undersökningen som genomförts. För den fullständiga rapporten, se https://www.mfd.se/vart-uppdrag/publikationer/rapport/aktiv-fritid/. 

Styrelsen har också börjat spåna inför nästa års temadag som äger rum i början av mars. Om ni har förslag på tema som ni tror flera skulle vara intresserade av, kontakta gärna styrelsen så tar vi det i beaktande. På temadagen delar vi också ut Audionompriset som ges till den person, grupp eller organisation som under verksamhetsåret arbetat för att främja audionomernas intressen och att det arbetet lett till framgång för hela audionomkåren eller på en enskild arbetsplats. Har du någon att nominera, skicka in nomineringen till styrelsen@audionomerna.nu 

Vi önskar er en så varm, skön och normal sommar som möjligt! 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen
 

Senaste nyheter

06 februari 2023, 19:14

Temadagen 2023

Välkommen till den digitala Temadagen 2023!

15 januari 2022, 07:04

Save the date - Temadagen 2022

Välkommen till den digitala Temadagen 2022!

08 mars 2021, 09:20

Styrelsen 2021

Årsmötet innebär ju också ett skifte i styrelsen. Därför riktas ett särskilt tack till avgående...