Akademiker i samhällsbärande professioner

2023-04-28

SRAT söker studenthandläggare / kommunikatör

Platsannons: Har du gått en utbildning inom kommunikation eller har du erfarenheter från en likvärdig roll? Vill du engagera och rekrytera studenter på lärosäten och utbildningar runt om i Sverige? Som studenthandläggare får du bygga relationer och goda möjligheter att arbeta brett med kommunikation. Kanske är du sugen på att vara med och utveckla SRAT:s arbete med rekrytering och kommunikation?

Om tjänsten

Den här tjänsten är på direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos SRAT.

Om SRAT

SRAT är ett fackförbund för akademiker i samhällsbärande professioner och medlemmarna arbetar i alla sektorer på arbetsmarknaden. SRAT står vid medlemmarnas sida och ger stöd och råd när det behövs. Förbundet strävar efter att medlemmarna ska ha så mycket inflytande som möjligt över frågor som engagerar dem. Därför är SRAT uppbyggt av medlemsföreningar som har egna prioriterade frågor, egen kommunikation och föreningsdemokrati.

Förbundskansliet är en arbetsplats med möjlighet till flexibilitet för individen, stark gemenskap och tydlig värdegrund. Enheten för kommunikation och påverkan är i en fas där det finns möjlighet att vara en del av utvecklingsarbete på många av enhetens utvecklingsområden.

Arbetsuppgifter

Som studenthandläggare är du en viktig del av organisationen och träffar och rekryterar studenter. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att möta studenter i klassrum och på arbetsmarknadsdagar runtom i landet. Ett viktigt syfte är att rekrytera och engagera nya studentmedlemmar. Du kommer att ansvara för att skapa relationer med studentföreningar och utbildningsorter. Det ingår också i rollen att hålla föreläsningar och workshops för att stötta studenter med att skriva CV eller söka jobb.

Du får också möjlighet att samarbeta med förbundets föreningar och stötta dem i frågor kopplade till kommunikation. Du är med och formar det strategiska arbetet med hur studenter nås på bästa sätt. I rollen får du goda möjligheter att utveckla dina styrkor genom att driva olika projekt inom kommunikation.

Resorna förekommer främst ett par månader i början av höstterminen och ett par månader i början av vårterminen. Du reser runtom i landet, från Umeå till Malmö, resterande tid utgår du ifrån kontoret i Stockholm.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Utbildning inom kommunikation alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet
  • Du uttrycker dig obehindrat i svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av föreningsengagemang och ideellt arbete är meriterande
  • God datorvana samt kunskaper av Officepaketet
  • Gärna intresse för sociala medier

För att lyckas i rollen som studenthandläggare har du förmågan att på egen hand skapa struktur i ditt arbete och enkelt prioritera rätt saker. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och kan ta egna beslut för att komma framåt. Du driver självständigt dina arbetsuppgifter men har också en god samarbetsförmåga för att tillsammans med kansliet, enheten och befintlig studenthandläggare bygga strategi, planera och genomföra aktiviteter.

Då du i rollen som studenthandläggare har många olika kontaktytor förstår du vikten av god kommunikation. Du är duktig på att muntligen utrycka dig tydligt och välformulerat i både små och stora grupper.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Läs mer och ansök

Den här tjänsten är på direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos SRAT.


Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Senaste nyheter

22 september 2023, 15:32

Samtliga 21 Sacoförbund emot anmälningsplikt

SRAT är tillsammans med samtliga Sacoförbund emot en lag om anmälningsplikt och beklagar djupt at...

20 september 2023, 13:55

Nya regler om dygnsvila börjar gälla 1 oktober

Den 1 oktober träder nya regler om dygnsvila i kraft. Reglerna innebär att du som arbetar i kommu...

08 september 2023, 13:55

Skyddsombud begär arbetsmiljöåtgärder på Kvinnohälsovården Pantarholmen, Karlskrona

Barmorskeförbundets förtroendevalda och skyddsombud inom region Blekinge, Annika Fellbo, har...