Akademiker i samhällsbärande professioner

yrkesdorren.se 2022-01-31

Öppna dörren för en utrikes född

Två kvinnor samtalar

Registrera dig hos Yrkesdörren och möt en utrikes född arbetstagare med utbildning inom din bransch. Under en timme kommer ni att prata om gemensamma erfarenheter, utmaningar och möjligheter. Du behövs och är viktig.

Antalet utrikes födda personer i Sverige är idag två miljoner, det motsvarar 20 procent av befolkningen. Många lever i segregation och saknar nätverk in på arbetsmarknaden. Samtidigt är vi flera miljoner etablerade svenskar som kan bidra med kunskap, kontakter och till det nätverk många saknar. 

Det är här du kommer in

Genom att registrera dig hos Yrkesdörren kommer du att matchas med en utrikes född person som har akademisk bakgrund inom din bransch. Under en timme kommer ni sedan i ett individuellt, digitalt eller fysiskt möte att prata om era gemensamma branscherfarenheter samt utmaningar och möjligheter. Ni kan under mötet ta hjälp av Yrkesdörrens samtalsguide för stöd och inspiration.

Yrkesdörren bygger på möten och för att kunna skapa ännu flera möten behöver vi fler etablerade personer som kan agera dörröppnare. I dagsläget har Yrkesdörren i sin databas ett flertal utrikes födda personer inom de verksamhetsområden som SRAT representerar,  som gärna vill ta ett möte med en etablerad person i samma bransch. Det betyder att du behövs och är viktig.

Så här gör du:

  1. Registrera dig på Yrkesdörren innan den 30 april 2022. Om du redan är registrerad hos Yrkesdörren sen tidigare ber vi dig att skicka ett meddelande till kontakt@yrkesdorren.se (så sköter vi nästa steg manuellt). Fyll gärna i flera branscher du har erfarenhet av. Detta underlättar en bra matchning.
  2. Efter registrering kommer du att få en bekräftelse via e-post och ombeds att bekräfta din e-postadress.
  3. Direkt efter bekräftelsen inkommit börjar vi med matchningen
  4. När vi hittat en lämplig person får ni båda kontaktuppgifter till varandra samt förslag på mötesdag.
  5. Resterande kontakt sköts av deltagare och dörröppnare.

Senaste nyheter

22 december 2022, 10:49

Industrins parter har presenterat sina avtalskrav

Den 21 december presenterade parterna inom industrin sina krav inför den kommande avtalsrörelsen....

09 december 2022, 10:01

Stärkta rättigheter till dygnsvila

För dig som arbetar i dygnet-runt-verksamheter i kommuner och regioner, till exempel om du är...

07 december 2022, 09:35

Viktig information om dataintrång

Angående tekniska problem hos Akademikernas a-kassa