Akademiker i samhällsbärande professioner

2021-01-07

SRAT söker opinionsbildare

SRAT är fackförbundet för akademiker i samhällsbärande professioner. Vi är ett av medlemsförbunden i Saco och organiserar drygt 21 000 medlemmar i 25 medlemsföreningar. Förutom att ge arbetsrättslig och karriärvägledande service så verkar SRAT, främst genom föreningarna, för att bevaka och driva medlemmarnas frågor inom deras olika professioner eller branscher. Målet är att medlemmarnas specifika kunskaper ska tillvaratas i samhället. Många starka föreningar inom samhällsbärande områden finns inom SRAT och just nu satsar vi på att utveckla vår kommunikation och påverkan och bli än mer självklara aktörer inom alla relevanta områden. Vill du vara del av vår utvecklingsresa?

Ditt uppdrag

I rollen som opinionsbildare blir ditt huvudsakliga uppdrag att tydliggöra SRAT:s och våra föreningars ståndpunkter. Det kan handla om att via omvärldsbevakning driva opinion i de frågor som gynnar våra medlemsgrupper, exempelvis genom såväl korta inlägg i digitala kanaler, som debattartiklar. Det kan även handla om trendspaning och att stödja föreningar i deras påverkansarbete genom målgruppsanalys och strategi. Du kommer att arbeta nära kollegor inom kommunikation och organisationsutveckling, samt de föreningsstyrelser som kommer att vara en del av arbetet. Inledningsvis kommer du ingå i ett projekt som syftar till att skapa förutsättningar för effektiv strategisk kommunikation, för att därefter gå över till att arbeta mer operativt. Du rapporterar direkt till förbundsdirektören och då tjänsten är nyinrättad kommer du att i hög grad medverka till utformningen.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av strategisk kommunikation och påverkan och rör dig säkert mellan olika digitala kanaler. Du har en bakgrund i idéburen verksamhet och har en relevant högskoleutbildning inom exempelvis kommunikation eller statsvetenskap samt intresse för arbetsmarknadsfrågor. Du kan verka som generalist med ett stort antal frågor inom ditt bevakningsområde och du är duktig på att snabbt få fram essensen i det du läser. Du är en duktig skribent med förmåga att engagera med dina texter.

Du motiveras av att göra skillnad och stimuleras av möjligheterna vid uppbyggnaden av en ny verksamhet. Du trivs i en miljö som präglas av flexibilitet och utveckling.

Med rollen följer många kontaktytor och du behöver därför tycka om att bygga och underhålla relationer. Du inger förtroende och har en god pedagogisk förmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stimulerande roll som du har stora möjligheter att påverka utformningen av. Vi är ett engagerat gäng i ett förbund med hög utvecklingstakt och är öppna för nya idéer och arbetssätt. Givetvis inleds din anställning hos oss med en grundlig introduktion. Vi sitter i trevliga lokaler centralt i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kan du kontakta förbundsdirektör Anders Berndt på
08-442 44 70. Facklig kontaktperson är Henrik Sjösten 08-442 44 88.
Välkommen med din ansökan till anders.berndt@srat.se senast den 31 januari 2021.

Senaste nyheter

23 december 2021, 09:00

AkademikerAlliansen ansluter till AB 20

Medlemmar i AkademikerAlliansens förbund har under 2021 inte omfattats av det senaste...

22 december 2021, 08:20

Julhälsning 2021

En julhälsning från SRATs ordförande Magnus Nordström.

21 december 2021, 08:43

Avtal klart: Höjd pension, ökad kompetens och förbättrad arbetsmiljö

Tecknad bild på en massa människor Tecknad bild på en massa människor

AkademikerAlliansen har tillsammans med de övriga fackliga organisationerna och arbetsgivarparter...